מתכון טעים ובריא לעוגת דבש

מתכון טעים ובריא לעוגת דבשטעם הדבש, התפוחים והשקדים נחשבים לסמלים המהנים ביותר של ראש השנה. עוגת דבש פשוטה מסיימת את ארוחת החג, לצד כוס תה, או אפילו כקינוח בין ולפני ארוחות החג. זוהי עוגה קלילה, טעימה ובריאה, ואם רוצים שהמתכון ינצח, ניתן להוסיף מעט קצפת דלת שומן, פרי טעים או צימוקים להשבחת הטעם.

עוגת דבש ללא קמח

המצרכים

כוס וחצי שקדים קלויים ללא שמן, פרוסים דק

4 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר מופרדות מחלבונים לחלמונים

חצי כפית תמצית וניל

כוס דבש

חצי כפית סודה לשתיה

חצי כפית מלח

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מרססים אותו במעט שמן.
  2. כותשים את השקדים במעבד מזון או בבלנדר עד לטחינה דקה, מקציפים 4 חלמונים, חצי כוס דבש, תמצית וניל, אבקת סודה לשתייה ומלח בקערה גדולה עם מערבל או מוט הקצפה, במהירות בינונית. מוסיפים את השקדים הטחונים ומנמיכים את עוצמת הערבול.
  3. מקציפים 4 חלבונים בקערה גדולה עם מערבל חשמלי או ידני, במהירות בינונית, עד לקבלת קצף לבן נפוח, אך לא נוקשה ממש, במשך דקה או שתיים.

בעזרת מרית גומי, מקפלים בעדינות את קצף החלבונים לתערובת האגוזים עד למרקם אחיד. שופכים את הבלילה לתבנית המוכנה.

  1. אופים את העוגה עד לקבלת גוון זהוב, כשמכניסים גפרור למרכז והוא יוצא נקי, לאחר כ-28 דקות. מצננים למשך עשר דקות. מסירים בעדינות מהתבנית, ומניחים לקירור מוחלט.
  2. אם רוצים, מעבירים בזהירות את העוגה לצלחת הגשה. כדי להגיש, מטפטפים על החלק העליון דבש ומפזרים שקדים פרוסים.

טיפ: מאחסנים את העוגה בכלי אטום בטמפרטורת החדר למשך יום נוסף. מטפטפים דבש ומפזרים שקדים ממש לפני ההגשה.

עוגת דבש וגזר

זוהי עוגה לחה, טעימה וממותקת בטבעיות, האהובה על בני המשפחה. קצפת הגבינה, השמנת והדבש מוסיפים לה נופך נחמד.

מצרכים

3 כוסות קמח

2 כפיות סודה לשתיה

2 כפיות קינמון טחון

חצי כפית מלח

רבע כפית אגוז מוסקט טחון

רבע כפית ג'ינג'ר

כוס וחצי דבש

חצי כוס חמאה

3 ביצים

חצי כוס שמן צמחי

2 כפיות תמצית וניל

2 כוסות גזר מגורר דק

כוס אגוזי מלך קצוצים

חצי קופסת שמנת מתוקה דלת שומן

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים קלות תבנית אפייה.
  2. בקערה בינונית, מערבבים יחד את הקמח, אבקת הסודה לשתיה, המלח, הקינמון, אגוז המוסקט, והג'ינג'ר.

בקערה גדולה, מערבבים את הדבש, החמאה, הביצים, הגזר, השמן והווניל עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החמאה ומערבבים עד שכל החומרים היבשים נספגים. מוסיפים את הגזר ואגוזי המלח, ויוצקים לתבנית המוכנה.

  1. אופים במשך 50 דקות בתנור שחומם מראש, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא נקי. מקררים לחלוטין לפני הציפוי בקרם הגבינה.
  2. כדי ליצור את הזיגוג, מערבבים שמנת מתוקה דלת שומן וכפית וניל עד לקבלת מרקם חלק, ומורחים על העוגה המקוררת.