שלושה מתכונים לקינוחים דיאטטיים לראש השנה

שלושה מתכונים לקינוחים דיאטטיים לראש השנהעוגיות שיבולת שועל מפתיעות, פבלובה ממולאת בכל טוב, עוגה דיאטטית: אלו הן הצעות לקינוחים דיאטטיים טעימים לראש השנה שיסחטו מחמאות ולא יהרסו את הדיאטה.

עוגיות שיבולת שועל מיוחדות

זהו מתכון לעוגיות שיבולת שועל ללא סוכר.

המצרכים

1.5 כוסות שיבולת שועל, מגולגלות ב2/3 כוס חמאה מומסת, ו-4 חלבוני ביצה

4 חלמוני ביצים גדולות

כוס ממתיק מלאכותי

1.5 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפייה

כפית מלח

חצי כוס חלב

כוס צימוקים

כפית תמצית וניל

חצי כוס אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים יחד את תערובת שיבולת השועל בחמאה. מערבבים את החלבונים עם הממתיק. מערבבים יחד את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים לסירוגין את החלב והווניל, ומערבבים בין התוספות. לבסוף, מוסיפים את הצימוקים והאגוזים.
  3. לוקחים כף מהתערובת ומרדדים לעוגיות בעובי אחד עד שני סנטימטרים. אופים במשך עשר דקות עד רבע שעה בתנור שחומם מראש.

תפוחים אפויים קלות

מתכון קל לתפוחים אפויים המהווה קינוח או חטיף נהדר. ניתן להשתמש בכל משקה דיאט בטעם פירות לתוספת מפוארת.

המצרכים

6 תפוחים אדומים קטנים, נקיים מהליבה וחצויים

2 כוסות משקה דיאטטי ללא סוכר בטעם תפוז או פרי אחר.

 אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  2. מסדרים את תפוחי העץ בתבנית חסינת חום גדולה, כשהצדדים החתוכים כלפי מטה. יוצקים את המשקה על שכבת התפוחים.
  3. אופים בתנור שחומם מראש במשך כשעה, עד שהתפוחים רכים.

עוגת פירות ללא סוכר

אננס, חמוציות וקוקוס משולבים יחד בעוגת פירות לחה זו, באמצעות ממתיק מלאכותי במקום סוכר.

כוס צימוקים זהובים קצוצים

חצי כפית מלח

כוס אגוזי מלך קצוצים

כוס חמוציות קצוצות

כוס אננס ממותק כתוש

רבע כוס קליפת לימון מגוררת

כוס פתיתי קוקוס

שליש כוס מיץ תפוזים

8 כפיות ממתיק מלאכותי

כפת סודה לשתיה

1.5 כוסות קמח

אופן ההכנה

  1. מערבבים את תחליף הסוכר עם מיץ התפוזים. יוצקים מעל חמוציות, משרים שעה, מערבבים לעיתים קרובות.
  2. מערבבים את הצימוקים, האגוזים, הקוקוס וקליפת הלימון בקמח. מוסיפים לתערובת מיץ התפוזים את החמוציות. מפזרים אבקת סודה לשתייה על התערובת, ומערבבים. מוסיפים פנימה אננס כתוש. יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת ומקומחת.
  3. אופים בחום של 165 מעלות במשך ארבעים דקות. מניחים על השיש לצינון.

פבלובה קלה

זהו קינוח מרנג פירות מצופה דל קלוריות, סוכר ושומן, תוך שמירה על אותה רמת הפיתוי המקורית.

המצרכים:

לקבלת המרנג

כפית קורנפלור

כפית חומץ מבן יין לבן

חצי כפית תמצית וניל

3 חלבוני ביצה גדולים, בטמפרטורת החדר

50 גרם אבקת סוכר

למלית

קופסת שמנת מתוקה

200 גרם יוגורט 2% שומן

85 גרם קרם פרש 1/2% שומן

2 כפיות אבקת סוכר

350 גרם תותים פרוסים

150 גרם פטל שחור טרי

150 גרם אוכמניות

2 פירות אקזוטיים לפי בחירה אישית

שמינית כפית אבקת סוכר לניפוי

מספר עלי נענע קטנים, לא חובה

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-150 מעלות. מרפדים תבנית אפייה גדולה עם נייר אפייה, מציירים בעיפרון עיגול באמצע בגודל 20 סנטימטרים.
  1. לקבלת המרנג, מערבבים יחד את הקורנפלור וחומץ הווניל, ומניחים בצד. מקציפים את החלבונים בקערה גדולה עד לקבלת תערובת נוקשה.

טיפ: מוסיפים כפית אבקת סוכר תוך כדי ערבוב לקבלת תערובת סמיכה ומבריקה.

מנפים בעדינות, מקפלים את הקצף עם חצי מאבקת הסוכר, תוך שימוש בכף מתכת גדולה. מוסיפים את שאר אבקת הסוכר באותו אופן. נזהרים שלא לערבב יותר מידי. מקפלים לתוך הבלילה את הקורנפלור שהונח בצד.

  1. מוסיפים את תערובת המרנג לתבנית. מניחים מנה גדולה של התערובת לתוך מרכז המעגל על נייר האפייה, ומורחים אותו בעדינות ליצירת בסיס עגול בגודל 15 סנטימטרים, ו-1.5 סנטימטר עובי.
  1. מניחים כף גדושה של מרנג על קצה בסיס המרנג, ומורחים אל קצה המעגל שסומן.

חוזרים על הפעולה עם שבע כפיות נוספות באותה שיטה. יוצרים את שולי עלה הפבלובה ומותירים חלל לפירות ולשמנת שיוספו מאוחר יותר.

ממלאים את כל הפערים בשוליים עם בועת מרנג.

אופים במשך שעה, וניתן לטפוח בעדינות על המרנג על מנת לשמור על פריכותו.

מכבים את התנור ומשאירים בפנים את המרנג למשך שעה עד שהוא מתקרר בהדרגה.

מסירים בזהירות את נייר האפייה ומניחים לצינון מוחלט על רשת.

ניתן להכין את המתכון שלושה ימים לפני החג ולשמור את הקינוח עטוף בנייר כסף.

  1. כשמוכנים להגיש את הפבלובה, מכינים את המילוי. מקציפים את השמנת המתוקה עד שהיא נוקשה.

מקפלים פנימה את היוגורט, ואז מוסיפים קרם פרש וסוכר. מפזרים את מחצית התותים, פטל שחור ואוכמניות על בסיס המרנג.

חותכים את הפירות שנבחרו לחצי, ללא הזרעים, ומפזרים מעל התותים.

מניחים כחצי כפית מכמות התערובת על היוגורט.

מפזרים מעל את האוכמניות הנותרות, ומסיפים את שער תערובת היוגורט, ואת שאר פירות היער.

מפזרים מעל אבקת סוכר ותפזורת עלי נענע אם רוצים. מגישים מיד.

אם מניחים לקינוח לעמוד במשך זמן רב מידי, מילוי השמנת והפירות העסיסיים יגרמו למרנג להתרכך.