ד"ר אולגה רז, חוקרת ודיאטנית קלינית, דוקטור למדעי התזונה, נחשבת למומחית מובילה בתחום הדיאטה והתזונה בארץ.
השיטה שלה היא חדשנית ונחשבת לפורצת דרך בנוף שיטות האבחון והטיפול בבעיות תזונה. לאחר למעלה משלושים שנה בתחום התזונה, היא מסייעת לאלפי אנשים לשנות את גישת הדימוי העצמי, לשנות את דפוסי האכילה ולחיות באופן חדש, בריא וחיובי יותר.
אולגה רז היתה הראשונה שהמציאה את שיטת הארוחות הקטנות מידי שלוש עד ארבע שעות, והראשונה שהצהירה כי אין כל צורך להיגמל מפחמימות, אלא ליהפך, לצרוך תזונה עשירה בפחמימות מורכבות כגון פסטות ולחמים.
היא פיתחה את שיטתה על בסיס מחקרים אותם ערכה בעצמה בתחום התזונה וכך נולדה שיטת "דיאטת הלחם" המפורסמת. דיאטניות קליניות וחוקרים רבים ברחבי העולם מאמצים את שיטת ההרזיה והתזונה שלה, והשיטה מומלצת על ידי ארגוני התזונה והבריאות בארץ ובעולם.
מרכיבי שיטת אולגה רז
ייחודיות השיטה טמון ביכולות אבחנה והבחנה יוצאות דופן אותן פיתחה ד"ר רז לאורך השנים במסגרת עבודתה כדיאטנית קלינית. האבחון כולל בדיקה מקיפה של ההיסטוריה האישית, בהתבסס על בדיקות דם, ראיון אישי להבנת דפוסי הרגלי חיים, ובדיקת היסטוריה רפואית משפחתית. האבחון נועד לאתר תסמינים שונים כגון סחרחורות, עייפות, הפרעות שינה, נשירת שיער, פצעים בפה, ציפורניים שבורות, כאבי ראש, כאבי שרירים, ובעיקר קשיי ירידה במשקל.
תהליך הליווי של ד"ר אולגה רז כולל אימון תזונתי אישי לשינוי דפוסי חשיבה והרגלי אכילה. התהליך מתבסס על הענקת כלים מעשיים ההופכים את מטרת הירידה במשקל למציאות חיים, כאשר הרגלי התזונה החדשים, שינוי הגישה לחיים, היפטרות מדפוסי חשיבה מקובעים ובעיקר, המשקל החדש, מבוצעים מתוך שמחה, הנאה וקלות.
שיטת דיאטת הלחם
שיטה זו היא שילוב של אימון לשינוי הרגלי תזונה, עם תכנית תזונה יעילה המותאמת אישית. ד"ר אולגה רז פיתחה את השיטה הייחודית הכוללת את המרכיבים העיקריים הבאים:
ספירת קלוריות – במקום לספור קלוריות, ניתן לקבל כלים המסייעים להבין כיצד לאכול באופן בריא וחכם ולהתייחס למרכיבי התזונה עצמם, במקום למספרים.
קושי ורעב – אכילה מידי שלוש עד ארבע שעות מאפשרת תחושת שובע קבועה ומהנה.
תזונה מגוונת ועשירה – תפריטי התזונה כוללים כמעט הכל, כולל ובעיקר פסטות, לחמים, ירקות, גריסים, עופות, בשרים, ביצים, דגים ומוצרי חלב דלי שומן. דגש התזונה הוא על פחמימות, תוך הפחתת התשוקה למתוקים.
יתרונות שיטת אולגה רז
היתרונות בשיטת אולגה רז רבים וחשובים. באמצעות הקפדה על עיקרי התזונה המוצעים, ניתן לשפר את העירנות; איכות החיים; הבריאות, כולל הפחתת שומנים בדם, איזון סוכר, שיפור תפקוד מערכת העיכול ולחץ הדם. אדם לומד כיצד לאכול נכון בכל מסגרות החיים, כולל בעבודה, בבית, בחופשות, באירועים ובמסעדות, תוך התמודדות עם פיתויים וסילוק צרכי ודרישות האכילה הרגשית.
הרזיה בשיטת אולגה רז מתאימה לכל האנשים, בכל הגילאים, לכל אורחות החיים וכל המצבים הבריאותיים השונים. הדיאטה מותאמת אף למצבים מיוחדים כגון הריון, הנקה, טבעונות, צמחונות וצליאק.
מחקרים קליניים הוכיחו כי אכילת ארוחות עתירות פחמימות מורכבות כגון לחם מעלה את רמות הסרוטונין במוח ושומרת על רמות גבוהות וקבועות במשך שלוש עד ארבע שעות, בניגוד לתזונה המבוססת על חלבונים המפחיתים את רמות הסרוטונין, ומאכלים מתוקים המעלים ומורידים בקצב מהיר את רמות הסרוטונין.
דיאטת הלחם מסייעת לירידה במשקל היות ותחושת השובע מתמשכת, והתשוקה למתוקים מופחתת. בנוסף, השיפור בתחושת החיוניות והרוגע תורם לשיפור איכות החיים, כך שאדם אינו מתעסק עם משקל ומזון באופן אובססיבי, אינו סובל מרעב ומתפנה לעסוק בשגרת יומו, במקום במנת האכילה הבאה.