כולם אוהבים אגרולים! ואין כמו אגרול אפוי דל שומן שהופך להיות עד מהרה המאכל האהוב בבית. זוהי תוספת סינית טעימה, ואם אופים את האגרול במקום לטגן אותו, מרוויחים את יתרון הפחתת השומן.
אגרול בריא
המצרכים
שמן זית בתרסיס
2 כפות קורנפלור
חצי כוס מים
3 כוסות כרוב סיני מגורר, ניתן לערבב גם עם ירקות אחרים
2 גזרים בינוניים, מגוררים
כוס פטריות חתוכות לקוביות
גבעול סלרי חתוך לקוביות
כף ג'ינג'ר טרי מגורר
2 כפות רוטב סויה דל נתרן
2 כפות בצל ירוק פרוס
12 עטיפות אגרול נטולות שומן
אופן ההכנה
מרססים קלות תבנית אפייה עם תרסיס שמן.
ממיסים כף קורנפלור ברבע כוס מים ומניחים בצד.
מרססים קלות ווק או מחבת בשמן זית ומחממים אותה על אש נמוכה.
מקפיצים את הכרוב, הגזר, הפטריות, הסלרי והג'ינג'ר במחבת.
קולים למשך חמש עד שבע דקות או עד שהירקות מתחילים להתרכך, תוך בחישה מתמדת כדי שלא ישרפו.
מוסיפים את תערובת הקורנפלור ורוטב סויה.
מבשלים עד שהרוטב מסמיך.
מוסיפים בצל ירוק ממש בסוף כדי שיישאר פריך.
ממיסים את הכף הנותרת של הקורנפלור ברבע כוס מים.
מברישים את התערובת על עטיפות האגרול וממלאים אותם עם הירקות.
מגלגלים היטב את העטיפות.
אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך רבעה שעה או עד לקבלת גוון.
אגרול אפוי
המצרכים ל-14 מנות
לאגרול
2/3 כוס סלרי קצוץ גס
2/3 כוס גזר קצוץ גס
2 כוסות כרוב מגורר
חצי כפית שמן צמחי
2/3 כוס בצל קצוץ
חצי כפית ג'ינג'ר טרי טחון קלוף
שן שום טחונה
חצי קילו חזה עוף
1.5 כף רוטב סויה דל שומן
רבע כפית פלפל שחור
14 עטיפות אגרול
חלבון ביצה גדול
תרסיס שמן
לרוטב
3/4 כוס רוטב סויה דל שומן
6 כפות חומץ אורז
2 כפות שמן שומשום
כף ג'ינג'ר טרי טחון קלוף
שליש כוס בצל ירוק פרוס דק
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות.
טוחנים את הסלרי, הכרוב והגזר במעבד מזון עד לקבלת תערובת קצוצה דק.
מערבבים את התערובת בקערה בינונית. מכסים בניילון נצמד, ומכניסים למיקרוגל לחמש דקות חימום בחום גבוה. מנקזים את המים העודפים.
מרססים מחבת גדולה עם שמן צמחי ומחממים על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, חצי כפית ג'ינג'ר ושום. מטגנים במשך שתי דקות. מוסיפים את חזה העוף, ומבשלים במשך חמש דקות.
מסירים מהאש, מוסיפים את תערובת הירקות הקצוצים, 1.5 רוטב סויה ופלפל. מכסים ומקררים למשך רבע שעה.
מניחים מעטפת אגרול אחת בכל פעם על משטח עבודה כשהיא נראית בצורת משושה. חותכים את הפינה הימנית והשמאלית של העטיפה. מניחים שלוש כפות של מילוי חזה העוף והירקות במרכז המעטפת.
מקפלים את הפינה התחתונה של המעטפת מעל המילוי. מקפלים פנימה את הפינות החתוכות. מברישים את הפינה העליונה של המעטפת עם ביצה לבנה. מגלגלים את המעטפת היטב. חוזרים על התהליך עם העטיפות הנותרות.
מברישים קלות את המעטפת עם תרסיס שמן, ומניחים בתבנית אפייה משומנת קלות כשהצד המקופל פונה כלפי מטה. אופים למשך 18 דקות או עד לקבלת גוון זהוב.
להכנת הרוטב, מערבבים 3/4 כוס רוטב סויה, חומץ אורז, שמן שומשום, וכף ג'ינג'ר, ומגישים עם האגרול. מקשטים עם בצל ירוק, אם רוצים.