סיר מרק עוף ותרד מתאים למזג אוויר צונן. בנוסף לגזר המסורתי, סלרי ובצל, המאפיין מרק עוף קלאסי, מתכונים אלו מכילים תוספת של הרבה תרד טרי.
אם יש לכם מלאי שאריות תבשילי עוף שהכנתם במקפיא, זה הזמן להשתמש בהם.
מרק עוף, אטריות ותרד
מצרכים לארבע מנות
2 כפות שמן זית כתית מעולה
2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
חצי בצל בינוני, חתוך לקוביות
2 שיני שום טחונות
כפית עלי טימין טריים קצוצים
מלח ופלפל שחור טחון
3 ליטר ציר עוף ביתי
חצי חבילת אטריות ביצים רחבות
כוס עוף אורגני מבושל או צלוי
4 כוסות עלי תרד בייבי
אופן ההכנה
בסיר גדול עם תחתית כבדה מחממים את שמן הזית מעל ללהבה בינונית. מוסיפים את הגזר, הסלרי, הבצל והעוף, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהירקות רכים והבצל שקוף, במשך 3-4 דקות.
מוסיפים את השום והטימין תוך ערבוב מדי פעם עד לקבלת ניחוח, במשך כדקה. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.
מוסיפים את ציר העוף ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את אטריות הביצים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש קטנה, כשהסיר מכוסה חלקית, עד שהאטריות מתרככות מעט, במשך כחמש דקות.
מוסיפים את העוף ואת התרד ומבשלים עד שהרכיבים והאטריות מבושלים לחלוטין, במשך כשתיים עד שלוש דקות, ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל.
מרק עוף ותרד עם פסטו טרי
זהו מרק ריחני, בסגנון איטלקי, המנצל את מרכיבי הבישול המהיר. הוא מכיל חזה עוף ללא עור, עלי תרד בייבי, וכולל פסטו פשוט תוצרת בית המסחרר את סוף הבישול ומוסיף למרק טעם של עשבי תיבול טריים. אם הזמן דוחק, ניתן להחליף את הפסטו הטרי בעלי בזיליקום, או בפסטו קנוי. את המרק מגישים עם פרוסות בגט חם בצד.
ערכים תזונתיים: מתאים לסוכרתיים, בריא למערכת החיסונית וללב, עשיר בסיבים, דל בקלוריות, ונמוך בנתרן.
זמן הכנה: חצי שעה.
מצרכים לחמש מנות
כף שמן זית כתית מעולה, בתוספת 2 כפיות
חצי כוס גזר או פלפל אדום חתוך לקוביות
חזה עוף ללא עור, חתוך לרבעים
שן שום גדולה
כוס ציר מרק עוף
חצי שקית עלי תרד בייבי
כוס שעועית ירוקה
שליש כוס עלי בזיליקום טריים קצוצים
כף עלי פטרוזיליה לקישוט, אם רוצים
אופן ההכנה
מחממים שתי כפיות שמן בסיר גדול על חום בינוני גבוה. מוסיפים גזר, או פלפל, ועוף. מבשלים, מערבבים כל הזמן, עד שהעוף מתחיל להשחים, במשך כשלוש עד ארבע דקות. מוסיפים שום ומבשלים, תוך כדי ערבוב, עוד דקה.
מוסיפים את ציר העוף, ומרתיחים על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהעוף מבושל, במשך כחמש דקות.
בעזרת כף מחוררת, מעבירים את חלקי העוף לקרש חיתוך נקי כדי שיתקררו. מוסיפים לסיר תרד ושעועית, ומרתיחים בעדינות. מבשלים במשך חמש דקות על מנת למזג את הטעמים.
מוסיפים מעט מים לפי הצורך, וחותכים את העוף לקוביות. מערבבים את העוף והפסטו לסיר המרק. מתבלים בפלפל. מחממים עד שהמרק חם. מקשטים עם עלי פטרוזיליה, אם רוצים.