עוגת גבינה דלת פחמימות ידידותית לחובבי דיאטת אטקינס
עוגת גבינה אפויה דלת פחמימות, טעימה ביותר, מהירה להכנה, קלה ומרשימה.
מצרכים לשמונה מנות
ערך תזונתי: חמש פחמימות למנה
קופסה גדולה של גבינה לבנה חצי אחוז שומן
3 כפות תחליף סוכר כגון סוכרלוז
גביע יוגורט לבן חצי אחוז שומן
3 ביצים
כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
מניחים בקערה גדולה את הגבינה.
עם מערבל חשמלי, מקציפים את הגבינה עד לקבלת קרם, במשך דקה.
מוסיפים את תחליף הסוכר, הביצים והיוגורט וממשיכים לערבל על לקבלת תערובת אחידה.
משמנים תבנית אפייה עגולה עם מעט תרסיס שמן רק כדי למנוע את הידבקות העוגה.
מוסיפים את התערובת המוכנה לתבנית.
אופים בתנור במשך 45 דקות עד שהעוגה משחימה, ובקצוות היא מקבלת גוון חום כהה. אם לא רוצים גוון זה, באמצע האפייה ניתן לצפות את התבנית עם נייר כסף, אך לוודא שהוא אינו נוגע בעוגה.
עוגת גבינה דלת שומן
זמן הכנה: שעתיים ועשר דקות
רמת הכנה: קלה
ערכים תזונתיים: 229 קלוריות למנה; 11 גרם שומן; 61 מיליגרם כולסטרול; 319 מיליגרם נתרן; 24 גרם פחמימות; 11 גרם חלבון.
המצרכים ל-14 מנות
9 קרקרים שלמים מקמח מלא דלי שומן בטעם קינמון, שבורים לשניים
2 כפות חמאה מומסת ללא מלח
תרסיס שמן
קופסה גדולה של גבינה לבנה חצי אחוז שומן
קופסה קטנה של גבינה לבנה 3% שומן
רבע כוס סוכר או תחליף סוכר ביחס שווה
כוס יוגורט לבן
2 ביצים בתוספת 3 חלבונים
2 כפות קמח
כפית תמצית וניל
כפית גרידת לימון מגוררת דק
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-170 מעלות, מרסקים את הקרקרים במעבד מזון עד שהם מתפוררים. מוסיפים שתי כפות מים ואת החמאה, מערבבים עד שהם משתלבים עם פירורי הקרקרים. עוטפים את החלק החיצוני של תבנית עגולה עם נייר כסף על מנת למנוע דליפת נוזלים.
משמנים את החלק הפנימי של התבנית עם תרסיס שמן ומועכים את הפירורים על החלק התחתון. אופים עד להשחמה, כשמונה דקות, ומצננים למשך עשר דקות.
בינתיים, מערבבים את שתי הגבינות והסוכר עם מערבל במהירות בינונית עד גבוהה, עד לקבלת שכבה חלקה. מוסיפים את היוגורט וממשיכים להקציף. מקציפים קלות את החלבונים, ובקערה נפרדת מערבבים את הביצים, ואז מוסיפים לתערובת הגבינה את הביצים, החלבונים, הקמח, הווניל וקליפת הלימון.
מקציפים במהירות בינונית עד שהתערובת אוורירית, במשך כשלוש דקות, ויוצקים על גבי הבצק.
מניחים את תערובת הגבינה בתבנית ואופים עד שהעוגה מוכנה, אך המרכז עדיין רך, בערך שעה ועשר דקות. מכבים את התנור, ומשאירים את העוגה בפנים עם דלת סגורה למשך עשרים דקות.
מוציאים את העוגה מהתנור ומעבירים לשיש. מניחים לה להתקרר לחלוטין במקרר, במדף העליון, עד שתערובת הגבינה מתייצבת, לפחות למשך שמונה שעות.
מוציאים את העוגה מן האמבטיה במים ומעבירים אל מדף. מעבירים סכין מסביב לקצה, ואז נותנים לה להתקרר לחלוטין.
כדורי עוגת גבינה ודלעת
זוהי עוגה נפלאה ודיאטטית, מוקרמת בשוקולד מריר ומוגשת בצורת נגיסים.
ערכים תזונתיים למנה: 7 גרם פחמימות, 2 גרם סיבים, 103 קלוריות.
המצרכים לעשרים כדורים
לעוגה:
גביע בינוני של גבינה לבנה 9%
כוס וחצי מחית דלעת
כוס אבקת ממתיק מלאכותי
2 ביצים גדולות
כפית תמצית וניל
כפית קינמון טחון
חצי כפית ג'ינג'ר טרי טחון
רבע כפית אגוז מוסקט טחון
לציפוי השוקולד:
כף חמאה
חצי כוס שוקולד מריר ללא סוכר, קצוץ
הוראות הכנה
לעוגה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית אפיה עגולה בנייר אפיה, או שמכינים צלחת עוגה מקרמיקה.
בקערה גדולה, מערבבים את הגבינה, מחית הדלעת והממתיק המלאכותי עד לקבלת תערובת אחידה. מקציפים ביצים, וניל, קינמון, ג'ינג'ר ואגוז מוסקט עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה לחלוטין.
יוצקים את התערובת לתבנית או לצלחת הקרמיקה ואופים כחצי שעה עד ארבעים דקות. מוציאים מהתנור ומצננים במחבת, מכסים היטב בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
כשעוגת הגבינה מקוררת באופן מלא, מכינים בידיים רטובות כדורי גבינה בגודל בינוני ומניחים אותם על תבנית עם נייר אפייה. מקפיאים כשעה.
ציפוי השוקולד:
מניחים סיר מתכת מעל קערת קרמיקה מלאה במים רותחים. יש להימנע ממגע תחתית הסיר במים הרותחים.
ממיסים חמאה ושוקולד עד לקבלת תערובת חלקה. טובלים את כדורי הגבינה הקפואים בשוקולד.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך כעשרים דקות. מאחסנים במקרר.
עוגת גבינה מנטה ללא אפיה
כשהטמפרטורות נמוכות ומזג האוויר קודר, מנטה היא התרופה המושלמת. ואם משלבים אותו עם שוקולד, או עם עוגיות פרג, מה טוב. עוגת גבינה זו קלה להכנה ואין צורך באפייה. זוהי התחלה מושלמת לעונת החורף! אפשר גם להוריד את תמצית המנטה למי שלא אוהב…
ערכים תזונתיים לפרוסה: 66 מיליגרם כולסטרול, 253 קלוריות, 23 גרם שומן.
המצרכים
לבסיס:
כוס ורבע קמח שקדים
רבע כוס אבקת קקאו
רבע כוס ממתיק סוכר
שתי כפות חמאה מומסת
לעוגה:
2 גביעי גבינה לבנה 9%
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמנת חמוצה, בטמפרטורת החדר
שתי כפות שמנת מתוקה, בטמפרטורת החדר
כפית תמצית מנטה
חצי כפית תמצית וניל
לתוספת:
חצי כוס שמנת מתוקה
שתי כפות ממתיק מלאכותי באבקה או בנוזל
חצי כפית וניל
רבע חפיסת שוקולד מריר ללא סוכר, מומס, אם רוצים
ארבע סוכריות מנטה ללא סוכר, כתושות, לא חובה
הוראות הכנה
לבסיס:
בקערה בינונית, מקציפים את קמח השקדים, אבקת קקאו, הממתיק והחמאה המומסת עד לקבלת תערובת אחידה. מורחים על החלק התחתון של מחבת מרובעת.
לעוגה:
בקערה גדולה מערבבים את הגבינה עם הממתיק עד לקבלת תערובת אחידה. מקציפים שמנת חמוצה, שמנת מתוקה ותמצית וניל עד שהם משולבים היטב במרכיבים.
יוצקים בזהירות את המילוי מעל הבסיס המוכן.
לתוספת:
בקערה בינונית, מקציפים שמנת מתוקה עם ממתיק וניל עד לקבלת תערובת נוקשה. מורחים מעל המילוי.
מקררים את העוגה לפחות שלוש שעות. מטפטפים שוקולד מריר מומס וסוכריות כתושות, אם רוצים.
חותכים לריבועים ומניחים על מגש קינוח חגיגי.