מתכונים לעוף בתנור עם פטריות ושום

עוף בתנור - מתכון מצוין וקל להכנהעוף בתנור הוא מאכל אהוב, המכיל מקור חלבון באיכות גבוהה וניתן להוסיף לידו סלטי ירקות להגברת הערך התזונתי. מנה בינונית אחת של עוף בתנור, ללא העור, מכילה 187 קלוריות, כל עוד שאופים אותו ללא רטבים או סוגי מרינדה, על מנת להימנע מצריכת קלוריות מרובות המובילות לעלייה במשקל.

עוף צלוי בתנור מכיל ארבעה גרם שומן, המהווים 19% מהקלוריות. צריכת השומן היומית הבריאה נעה בין עשרים אחוזים ל-35% מסך הקלוריות היומיות, בהתאם למגדר ולאורח החיים. יש להקפיד על שמירת צריכת השומן בטווח המומלץ כדי למנוע עלייה במשקל ובעיות בריאות נלוות.

מתכון לעוף בתנור עם שום

עוף צלוי פשוט ניתן להכנה כמעט עם כל תוספת, כולל ירקות, אורז מלא או פסטה מחיטה מלאה.

כמות: 6 מנות

משך הכנה: שעה ורבע

המצרכים:

שן שום גדולה טחונה

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל לבן

כפית וחצי עלי תימין טריים

קילו עוף ללא העור

כפית שמן זית

כף טחונה של פטרוזיליה, לקישוט

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-250 מעלות.

מערבבים את השום והמלח בקערה קטנה, באמצעות גב הכף, ומוסיפים פלפל ותימין.

עם סכין חדה, מסירים כל עודף שומן מהעור. בעזרת האצבעות, משחררים את העור מהעוף, ומורחים מעל את תערובת השום.

מוסיפים מעט שמן זית ומכניסים לתנור. הופכים את העוף מידי פעם עד לקבלת השחמה יפה מכל הצדדים.

מוציאים מהתנור ומניחים לעוף להתקרר במשך חמש דקות, מה שמאפשר לשאריות השומן לצוף. מסירים את השומן עם כף, ומגישים עם סלט, פירה או אורז מלא. אם רוצים, מקשטים עם פטרוזיליה.

עוף בתנור עם פטריות

תוספת הפטריות לעוף שומרת על לחות ועסיסיות, כך שהמנה הופכת לפינוק אמיתי.

כמות: 4 מנות

משך הכנה: שעתיים

מצרכים:

כף עלי תימין טריים

כפית וחצי פלפל טחון

כפית מלח

3 כרישות גדולות פרוסות דק

4 כפיות שמן זית כתית מעולה

פלפל אדום גדול קצוץ

2 כוסות פטריות קצוצות מסוג פורטבלו

2 כוסות פטריות פרוסות מסוג שיטאקה

כף רוזמרין טרי קצוץ

כף מרווה טרייה קצוצה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-375 מעלות.

מסירים את העוף מהעור, ומורחים אותו בתימין, פלפל, ומלח. קושרים את הרגליים יחד עם חבל דק, מניחים את העוף על צד החזה בתבנית אפייה, וצולים במשך 45 דקות.

בינתיים, מניחים את פרוסות הכרישה במסננת, שוטפים ומנקזים היטב את המים. במחממים מעט שמן במחבת גדולה על אש בינונית, מוסיפים את הכרישה ומטגנים תוך בחישה רצופה, עד שהיא מתרככת, בסביבות שתי דקות.

מוסיפים את הפלפל ומטגנים במשך דקה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך כדי בחישה רצופה, עד שהפטריות משחררות את נוזליהן ומתאדות, במשך כשבע דקות. מוסיפים רוזמרין, מרווה, פלפל ורבע כפית מלח, ומטגנים תוך כדי בחישה במשך דקה. מעבירים את התערובת לקערה גדולה.

מוציאים את העוף מהתנור, מוחקים את שאריות מיצי השומן, ומנקזים את שאריות השומן גם מהתערובת של המחבת. מוסיפים את התערובת לתבנית האפייה ומורחים על העוף בשכבה אחידה.

מניחים את העוף כשהחזה כלפי מעלה, ומוסיפים את שאריות הרוטב. מחזירים לתנור וממשיכים לצלות עד להשחמה מלאה. מוציאים מהתנור ומניחים לו להתקרר במשך עשר דקות לפני שמשחררים את החבל, ומגישים.