דיאטה המבוססת על אכילת שוקולד שש פעמים ביום, נשמעת כמו סצנה מסרטים מצוירים. אך העובדה היא שניתן לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
דיאטת השוקולד מבוססת על אכילת ארוחות רגילות, המכילות את כל ההעדפות האישיות, תוך ויתור על חטיפים ודברי מתיקה אחרים לטובת התחלת וסיום כל ארוחה עם שתיים או שלוש קוביות שוקולד מריר.
לחילופין ניתן לאכול פרוסת עוגת שוקולד בארוחת הבוקר ולא להמשיך עם אכילת השוקולד במהלך היום, בתנאי שהשוקולד יהיה מריר במיוחד, וגבוה מאוד באחוזי קקאו, בכמות של שבעים אחוזים ומעלה.
עקרונות דיאטת השוקולד
הקקאו מאיץ את קצב חילוף החומרים הבסיסי ומשדר אותות של שביעות רצון למוח, כך שהרצון לאכול יותר במהלך הארוחות, מופחת, וגם הצורך באכילת חטיפים פוחת. אכילת השוקולד צריכה להתבצע בעיקר מוקדם בבוקר, לפני שאדם הופך להיות עייף, רעב וחסר את האנרגיה הנפשית הדרושה לעצור בעצמו מאכילת יתר.
בדומה דיאטות אחרות, בהן ניתן לאכול מה שרוצים, כל עוד האכילה מבוצעת במתינות ותחת שליטה, ללא שלילת המזונות האהובים, כדי למנוע התקפי זלילה, גם בדיאטה זו ניתן לאכול פרוסת עוגה על מנת שניתן יהיה להמשיך בדיאטה ללא משברים. אנשים הסובלים מסוכרת יכולים להחליף את העוגה בדגנים מבלי לעורר בעיות סוכר בדם.
דיאטה זו מורכבת מסדרת הוראות פשוטות. בבוקר יש לאכול ארוחת בוקר מספקת, ואם מתעורר הרצון לאכול משהו מתוק, כגון פרוסת עוגת שוקולד, יש לאכול אותה מוקדם, לפני תשע בבוקר.
שאר הארוחות מתבצעות כרגיל, תוך הקפדה מובנת מאליה על העדפת מזונות בריאים על פני מזונות מטוגנים או עתירי שומן, ואם לא אוכלים את פרוסת העוגה בבוקר, יש לאכול שתיים או שלוש קוביות שוקולד לפני ולאחר הארוחות, ללא חטיפי ביניים.
שוקולד מריר כמזון בריאות
אין זה סוד כי שוקולד מריר מכיל בעיקר קלוריות דלות בחומרי הזנה בהשוואה לשוקולד חלב המכיל שפע סוכרים ושומנים. לדוגמה, חפיסת שוקולד חלב במשקל 43 גרם, מכילה 210 קלוריות, 46% סוכר, ו-55% שומן. לכן, אם קיימת העדפה לאכילת שוקולד חלב, יש לאכול אותו במתינות, בקוביות ספורות בלבד ליום, ולא כהילולת מזון.
שוקולד מריר נחשב לבחירה בריאה היות והוא מכיל קקאו, צמח שהוא מקור עשיר של פיטוכימיקלים, בדיוק כפי שניתן לקבל מפירות, ירקות ודגנים מלאים. שתי כפות קקאו מציעות את אותו כוח נוגד חמצון של 3/4 כוס אוכמניות או כוס יין אדום, והוא מכיל אף פלבנואידים, חומרים בריאים הנמצאים במזונות צמחיים רבים, כולל תה, תפוחים ובצל.
מדענים סבורים כי קבלת הסוכרים משוקולד מריר עדיף מבחינה תזונתית מקבלת סוכרים של משקאות ספורט. שוקולד מריר מכיל רמות גבוהות של ויטמין D, ויטמין 2B (ריבופלבין) ומגוון נרחב של חומרים מזינים חשובים אחרים.
יחד עם זאת, יש להבין כי אין לאכול הרבה שוקולד וודאי שלא להעדיפו על פני אכילת ירקות ופירות. שוקולד מריר נחשב כתוספת מאוזנת לתזונה בריאה, שלא לומר תוספת הנאה, וכל הרעיון בדיאטת השוקולד הוא למנוע את התשוקה למזונות מתוקים אחרים שאינם בריאים כמו גם להפחית את הסיכוי לשבירת הדיאטה באמצעות סטייה ממסלול התזונה הבריאה.
ממצאי מחקר – ארוחת בוקר המכילה קקאו מסייעת לדיאטה?
במחקר שבוצע בקרב 193 נבדקים מבוגרים הסובלים מהשמנת יתר, שאינם סוכרתיים, חולקו המשתתפים לשתי קבוצות. קבוצה אחת התבקשה לאכול ארוחת בוקר המורכבת משלוש מאות קלוריות של פחמימות רגילות, והקבוצה השנייה התבקשה לאכול ארוחת בוקר בת שש מאות קלוריות שכללה עוגת שוקולד, או שורת קוביות שוקולד.
שתי הקבוצות קיבלו הוראה לאכול את אותה כמות קלוריות יומית: 1,400 קלוריות לנשים, ו-1,600 קלוריות לגברים, במהלך שלושה וחצי חודשים. לאחר תקופה זו נמצא כי שתי הקבוצות הפחיתו ממשקלן בממוצע 33 קילוגרמים לאדם.
בשלב השני של המחקר, שנמשך שלושה וחצי חודשים נוספים, התבקשו שתי הקבוצות להמשיך בתכנית האכילה שנקבעה להן ללא שינויים, ונמצא כי קבוצת המשתתפים שלא אכלה עוגות, הפחיתה בממוצע 22 קילוגרמים לאדם, ואילו קבוצת המשתתפים שאכלה את העוגות או השוקולד, הפחיתה בממוצע ארבעים קילוגרמים לאדם.
המדענים הבחינו כי קבוצת האנשים שאכלו עוגה לארוחת הבוקר, חוו פחות תשוקה לפחמימות ומזונות מתוקים במהלך היום, הם היו פחות רעבים, ולא חשו צורך לסטות מתכנית התזונה שלהם. הם ריסנו את תשוקתם לממתקים ופינוקי מזונות, בהשוואה לקבוצת המשתתפים שאכלה ארוחת בוקר קטנה.
בנוסף, סקרים אפידמיולוגיים שנערכו בקרב קבוצות גדולות של אנשים מצאו כי אנשים שאכלו שוקולד באופן קבוע, צרכו יותר פלבנואידים בהשוואה לאנשים שלא אכלו שוקולד, ובכך הפחיתו את הסיכון למחלות לב.
בהתבסס על ממצאים אלו, סבורים מדענים ורופאים רבים כי הקקאו מכיל הרבה פחות סוכרים בהשוואה לממתקים אחרים, כך שבעוד שהתשוקה לאכילת מזונות מתוקים באה על סיפוקה, רמת הסוכר בדם נותרת תקינה.