השפעות אכילה מוגזמת של פחמימות

אכילה מוגזמת של פחמימותמה קרה בפעם האחרונה בה אכלתם כל כך הרבה עד שהרגשתם מלאים לחלוטין? צללתם לתוך עוגה ענקית ביום הולדת של חבר? התמלאתם בבשרים, עופות ותפוחי אדמה בארוחת החג? או אולי הייתם לבד בבית, לאחר יום קשה? איך הרגשתם לאחר מכן? מוטרדים שגרמתם לעצמכם כאב בטן? או שמא אתם מתענים ברגשות אשמה או בושה?

אכילה מוגזמת מדי פעם היא נורמלית. אך אכילה מסיבות רגשיות היא חריגה. מגיל צעיר, אנשים מטופחים באוכל, מתוגמלים במזון ולכן מקשרים מזון עם רגש. אנשים שאוכלים פחמימות באופן מוגזם, עשויים להשתמש בהן כשיטה היחידה להתמודדות עם רגשות שליליים. כתוצאה מכך, הם חשים שאכילתם יוצאת מכלל שליטה. הם חושבים על אוכל כל הזמן ומרגישים אשמה, בושה או דיכאון לאחר האכילה.

איך מתחיל מעגל אכילה מוגזמת של פחמימות?

מצב זה שונה ביותר מכפי שמרגיש אדם שאכל ארוחת חג גדולה. הוא עשוי להרגיש מלא ולהתחרט על אכילת פרוסת העוגה האחרונה, אך אינו מתחבט ברגשות אשמה ובושה. במקרים מסוימים, אנשים פשוט זוללים מתוך הרגל נטול דעת. הם רגילים לשבת עם שקית צ'יפס מול הטלוויזיה בלילה.

אך לעתים קרובות, זוהי תוצאה של בעיות רגשיות בסיסיות. דימוי גוף שלילי משמעותי ביותר להתפתחות מעגל אכילת הפחמימות חסר השליטה.

מחזור שקשה לשבור

מחזור האכילה המוגזמת של פחמימות מתחיל עם תזונה מגבילה. מחזור זה נקרא "לאכול, לחזור בתשובה, ולחזור לאכל פחמימות". אתם עשויים להתחיל דיאטה כי אתם חשים אשמה לגבי המשקל העודף, אך מתקשים להתמיד בדיאטה, במיוחד אם אתם משתמשים במזון ככלי התמודדות.

בסופו של דבר אתם מגיעים לנקודת שבירה ואוכלים את הפחמימות "האסורות". לאחר מכן מגיעים האשמה והבושה, וההגבלות מתחילות שוב. אפילו אנשים שאומרים שאינם בדיאטה, מחזיקים ברעיונות "מושלמים" לגבי מאכלים "טובים" או "רעים". אך משיכה לפחמימות והתייחסות אליהן כאל מרגיעות ומנחמות, והוצאתן מחוץ לתחום, פשוט גורמת להן להיות אטרקטיביות יותר.

התמכרות לפחמימות

בשנים האחרונות, מדענים חוקרים התמכרות זו. הם טוענים שמזונות מסוימים המכילים שומנים, סוכרים ומלח, הם ממכרים, באופן הגורם לשינויים מוחיים זהים לשינויים המתרחשים בעקבות צריכת תרופות. מחקרים בבעלי חיים הראו שחולדות שאכלו כמויות מוגזמות של סוכרים, למשל, פיתחו סימני התמכרות.

אך רעיון ההתמכרות לפחמימות שנוי במחלוקת. הטיפול הסטנדרטי בהתמכרות הוא התנזרות, וגישה זו אינה אפשרית עם אוכן. בנוסף, דיאטה היא מרכיב חזק ביותר של מחזור אכילת בינג'. מנקודת מבט זו, אין זה יעיל להציב תוויות שליליות על מאכלים מסוימים.

שחרור כימיקלים מוחיים הגורמים לתחושה טובה – אין ספק שאכילת פחמימות עשויה לעורר שחרור כימיקלים מוחיים המשפרים את התחושה, אך תהליך זה אינו הופך את האוכל לחומר ממכר. קיימות ראיות מדעיות לכך שמחזור אכילת הבינג' הוא הגורם לסימני ההתמכרות, ולא הפחמימות עצמן. מספר חוקרים ציינו גם שהמונח "התמכרות לפחמימות" הוא מונח מדויק יותר מהתמכרות לאוכל.

שליטה באכילה מוגזמת של פחמימות

בקשת עזרה. זה יכול להיות קשה להפסיק לבד אכילה מוגזמת של פחמימות, במיוחד אם קיימות בעיות רגשיות עמוקות. עבודה עם יועץ מסייעת לחשוף את הגורמים הפסיכולוגיים, כגון דימוי גוף שלילי, המובילים להתנהגות זו.

הימנעות מתיוג מזונות

יש להבין שאכילת פחמימות אינה קשורה להתנהגות רעה. תיוג עצמי עלול להפוך לנבואה המגשימה את עצמה במונחי המשך המחזור.

ההנחיה זהה גם לגבי תיוג מזונות. פחמימות הן פחמימות, ואינן "טובות" או "רעות". זה יכול להיות קשה להתגבר על אמונות עמוקות אלו, אך מחקרים מראים שאם אתם אוכלים מה שאתם מחשיבים כמזון "רע", אתם צפויים לאכול ממנו יותר.