חצילים יכולים להיות ארוחה שלמה, אם ממלאים אותם בפלפלים, בצל, שום ועגבניות, ומגישים עם מעט זיתים, וגרגרי חומוס מבושלים, ולהכין סעודה צמחונית פנטסטית.
חציל ממולא אפוי
זמן ההכנה: שעה ורבע.
פרופיל תזונתי: רמות נמוכות של קלוריות ופחמימות, שפע סיבים, רמה דלה של שומן רווי, כולסטרול נמוך, אשלגן גבוה, בריא ללב ולמשקל, מתאים לסוכרת וללא גלוטן.
ערכים תזונתיים למנה: 192 קלוריות, 13 גרם שומן, 0 מיליגרם כולסטרול, 18 גרם פחמימות, גרם סוכרים, 3 גרם חלבון, 7 גרם סיבים, 595 מיליגרם נתרן, 632 מיליגרם אשלגן.
בונוס תזונתי: ויטמין C, ויטמין A, וחומצה פולית.
מצרכים לארבע מנות
2 חצילים קטנים
3כפות ו-2 כפיות מחוקות של שמן זית כתית
כפית מחוקה של מלח
בצל גדול
2 שיני שום
פלפל ירוק גדול חתוך לאורך לרבעים
3 עגבניות
חצי כוס ו-3 כפות פטרוזיליה קצוצה
כפית סוכר
2 עלי דפנה
פלחי לימון להגשה.
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות. מכינים תבנית גדולה ומתיזים עליה מעט תרסיס שמן.
מקלפים את עלי החצילים אך משאירים את הגבעולים. פורסים אותם לאורך. בעזרת סכין חדה קטנה, יוצרים חריץ עמוק לאורך למטה במחצית כל חציל ומוציאים את הפנים. יש להימנע מחיתוך מוחלט דרך הקליפה.
מברישים את החצילים עם שתי כפות שמן. מפזרים את פנים החצילים עם רבע כפית מלח. מניחים למטה בצד החתוך בתבנית האפייה המוכנה. אופים במשך רבע שעה.
בינתיים, חותכים את הבצל לרבעים ופורסים דק. קוצצים שום דק. פורסים את הפלפל לקוביות דקות ומניחים חצי מהכמות בצד. חותכים עגבנייה לרבעים ומניחים בצד. חותכים לקוביות את שתי העגבניות הנותרות.
מחממים כף שמן במחבת גדולה על אש בינונית גבוהה. מוסיפים את הבצל והשום, ומבשלים, תוך כדי בחישה, במשך דקה.
מוסיפים את הפלפל החתוך לקוביות, את קוביות העגבניות, חצי כוס פטרוזיליה, סוכר, עלי דפנה והמלח הנותר, ומבשלים תוך כדי בחישה במשך שלוש דקות. מסירים מהאש ומוציאים את עלי הדפנה.
לאחר שהחצילים נאפו במשך רבע שעה, מוציאים אותם מהתנור. הופכים בזהירות כל מחצית חציל מעל, ומשתמשים בשתי כפות לפתיחה והרחבת החריצים.
ממלאים את החריצים עם תערובת הירקות, ולוחצים עליהם בעדינות. מניחים פרוסת עגבנייה באמצע כל מחצית, מחלקים את הפלפל הפרוס השמור באופן שווה בין שתי המחציות.
מוסיפים רבע כוס מים חמים לתבנית האפייה. מזליפים את החציל עם שתי כפיות השמן הנותרות. אופים במשך חצי שעה נוספת.
מצננים במשך רבע שעה לפחות. מגישים חם או מניחים לחצילים להתקרר לחלוטין במקרר ומגישים קר. מקשטים עם פלחי לימון ושלוש כפות פטרוזיליה.
טיפ: ניתן להניח את החצילים בכלי אחסון ולכסות בכיסוי רופף לשמירה במקרר עד שלושה ימים.
ועכשיו לחציל ממולא בריא באמת!
ברוח המעקב אחר הקלוריות, ניתן ליהנות ממתכון דל שומן קלוריות זה ולהוסיף ירקות מוקפצים להשבחת הטעם והמרקם.
ערכים תזונתיים: 153 קלוריות, 4 גרם פחמימות, 25 גרם נתרן, 86 מיליגרם סיבים, 11 גרם חלבון.
מצרכים
3 חצילים בינוניים
כפית שמן זית
2 בצלים בינוניים, חתוכים לקוביות
2 כוסות עגבניות שרי חצויות
2 כפיות קינמון טחון
2 כפיות אורגנו מיובש
1/4 כוס גבינת פטה דלת שומן
אופן ההכנה
פורסים את החצילים לחצי לאורך, וגורפים את הפנים, כשמעט ממנו נותר על הקליפה. קוצצים את הפנים לקוביות קטנות ומניחים במסננת. מפזרים מלח על קוביות החציל והחלק הפנימי של החצילים. מניחים לתערובת לעמוד במשך חצי שעה ולאחר מכן שוטפים ומייבשים.
מרתיחים סיר גדול עם מים ומלח. מניחים בפנים את החצילים ומבשלים במשך שבע דקות. החצילים צריכים להיות רכים כשנועצים בהם מזלג. מסננים ומייבשים.
מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית, ומטגנים את הבצלים במשך חמש דקות. מוסיפים את החצילים הקצוצים, העגבניות, הקינמון, האורגנו, ורבע כוס מים מסוננים. מבשלים במשך שמונה דקות עד שהחצילים מתרככים ומשחימים.
מחממים תנור לרמת צלייה. מניחים את החצילים על תבנית אפייה משומנת, וצולים במשך חמש דקות. מנמיכים את חום התנור.
ממלאים כל חציל עם ירקות ומפזרים את גבינת הפטה. אופים במשך 35 דקות, או עד שהחלק העליון של החצילים משחים.
אולי יעניין אותך גם:
מתכון חלומי: פלפל ממולא באורז, עשבי תיבול וירקות (טבעוני, ללא גלוטן)