מתכונים מנצחים לאנטי פסטי

מתכונים מנצחים לאנטי פסטיאנטי פסטי פירושו "לפני הארוחה". הוא משמש כאוסף מנות ראשונות קטנות ומהווה שילוב טעימות קטנות המעוררות את התיאבון לפני הארוחה העיקרית. כשמכינים נכון את המנה, צלחת אנטי פסטי יכולה להיות ארוחה בפני עצמה המתאימה לדיאטה. לא משנה מהו האירוע, הגשת אנטי פסטי היא השיטה המושלמת להתענג על ארוחה מהנה, ארוחת פיקניק או כחטיף ביניים.

באופן הבסיסי הקלאסי שלה, זוהי מנה צבעונית המורכבת מירקות במרינדה, כגון ארטישוק, פלפלים אדומים קלויים, זיתים ושום. כמנה דיאטתית, מומלץ לצמצם את בחירת הירקות לשניים או שלוש ירקות, או לשלב מספר פירות עונתיים טריים. כשמבינים את עיקרון ההכנה, ניתן להכין את המנה לפי הצרכים והטעמים האישיים.

אנטי פסטי פשוט להכנה ומלא בטעמים

זהו מתכון קלאסי קל, שנחשב לאחד המתכונים הטובים ביותר.

חומרים

זיתים ירוקים פרוסים

כרובית פרוסה לפרחים קטנים

בצל סגול

1/4 כוס שמן זית

2 שיני שום כתוש

סלסלת פטריות

2 פלפלים ירוקים פרוסים

כוס שעועית ירוקה חתוכה

שתי כפות שמיר קצוץ

כפית פלפל אדום יבש

אופן ההכנה

מניחים את החומרים על נייר אפייה בתבנית גדולה, כשהזיתים מסוננים, ואופים למשך עשר דקות. לאחר מכן הופכים קלות את הירקות, מוסיפים את השום הכתוש, השמן, השמיר והפלפל האדום, ואופים למשך עשר דקות נוספות, עד שהירקות משחימים והופכים לפריכים אך לא רכים.

אנטי פסטי ססגוני במרינדת זיתים

מגוון ירקות חתוכים, כגון גזר, סלרי, שומר, צנוניות, פלפלים אדומים וכתומים, בצל סגול ועגבניות שרי.

חומרים למרינדת זיתים

3 כפות שמן זית

כף גרידת לימון

1/2 כפית פלפל אדום יבש

כוס וחצי זיתים ירוקים סדוקים

כוס וחצי זיתי קלמטה

2 כפות עלי בזיליקום טרי קצוץ

חומרים לפלפלים קלויים

3 פלפלים אדומים

2 פלפלים כתומים

1/3 כוס זיתי קלמטה מגולענים, פרוסים דק

1/4 כוס שמן זית

2 כפות צלפים מנוקזים

6 עלי בזיליקום טרי קצוץ

2 שיני שום כתושות

מלח ופלפל שחור טרי לפי הטעם

אופן ההכנה

קולים את הפלפלים בתנור, מערבבים עם חומרי המרינדה והזיתים ומניחים בקערות הגשה קטנות. מערבבים את השמן, המלח והפלפל בקערה קטנה, מסדרים את הירקות על נייר אפייה בתוך תבנית גדולה ורחבה, יוצקים את הרוטב, ואופים כעשרים דקות בחום בינוני. מגישים בקערות הגשה קטנות ליד הפלפלים הקלויים.

מרינדת זיתים

להגשה על הירקות האפויים כרוטב חלופי. בגרסה זו מכניסים את הירקות לתנור ללא רוטב, ומכינים אותו בנפרד. מערבבים את השמן, גרידת הלימון והפלפל האדום, מטגנים במחבת קטנה כבדה על אש בינונית רק עד שמתקבל ריח נעים, במשך כדקה. מורידים מהאש, מוסיפים את הזיתים והבזיליקום, ומוסיפים מעל הירקות האפויים.

סלט פלפלים קלויים

  • מחממים את תנור האפייה, מכסים תבנית בנייר אפייה, מסדרים את הפלפלים בתבנית, צולים עד להשחמה, הופכים מידי פעם, ואופים כרבע שעה.
  • מוציאים מהתנור, עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומניחים בצד לקירור עד הגעה לטמפרטורת החדר, כעשרים דקות.
  • מוסיפים לפלפלים את הזיתים, השמן, הצלפים, הבזיליקום, השום, המלח והפלפל, מניחים בקערה בינונית, מכסים ושומרים במקרר כיומיים.

אולי יעניין אותך גם:

סיגרים ממולאים תפוחי אדמה – מתכון נפלא ללא גלוטן המתאים גם לטבעוניים