מגמת התזונה הבריאה מתפתחת נוכח העלייה במודעות הציבור לחשיבותה.
מלבד סוכרים ושומנים הידועים כמזיקים ובחירה בתפריט צמחוני או טבעוני, רבים מצטרפים לטרנד החדש של תזונה ללא גלוטן, כולל אנשים הסובלים מצליאק או המבקשים להפחית אכילת מזונות מעובדים המכחילים קמח הלבן.תפריט המאכלים והמזונות ללא גלוטן הולך וגדל וההיצע כיום מכיל שפע של מנות מקוריות ובריאות. אם בעבר אנשים אשר נמנעו מצריכת קמח היו חייבים לוותר על מאכלים טעימים ומענגים רבים, הרי שכיום ישנם תחליפים לא פחות טעימים ובוודאי יותר בריאים.
קינוח מפנק: פנקייק ללא קמח
אחד המאכלים הפופולריים בכל בית הוא הפנקייק האהוב, אז גם אתם מחובבי הפנקייק אך לא רוצים לצרוך קמח לבן, הרי שישנם תחליפי גלוטן כיום בשוק אשר מציעים מגוון של טעמים אשר ישדרגו את הפנקייק המוכר.
חלק מהאנשים אוהבים אותו מתוק ואחרים מלוח, אך לא רבים יודעים כי הפנקייק יכול להיות גם טבעוני או ללא גלוטן. לפניכם שלושה מתכונים לפנקייקים אווריריים וטעימים ללא קמח:
מצרכים ל-12 סועדים
3/4 כוס קמח אורז
חצי כוס עמילן תפוח אדמה
רבע כפית קסנטאן גאם (תחליף לגלוטן)
כפית זרעי פשתן טחונים
כפית אבקת אפייה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
3 כפות סוכר
180 מ"ל חלב
1 כפית חומץ
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל טהור
קורט מלח
לשימון: מעט חמאה
אופן ההכנה
בקערה גדולה מנפים את הקמח, עמילן תפוחי האדמה, הקסנטאן גאם, זרעי הפשתן, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה, הסוכר והמלח.
בקערה אחרת מערבבים את החלב, החומץ, החמאה, הביצים ותמצית הווניל ומוסיפים את התערובת הנוזלית לקערה עם הקמחים, מערבבים עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה. משמנים ומחממים מחבת רחבה ויוצקים מעט מהבלילה אל המחבת בכל פעם ומטגנים על אש נמוכה למשך כשתי דקות מכל צד עד לקבלת גוון זהוב. מגישים עם סירופ מייפל, דבש ופירות טריים חתוכים.
פנקייק רטרו ללא גלוטן
מצרכים
כוס קמח ללא גלוטן
כפית אבקת אפייה
כפית סודה לשתייה
2 כפות סוכר
ביצה
2 כפות שמן
כוס חלב
קורט מלח
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה. יוצקים מהבלילה למחבת משומנת וחמה בעזרת מצקת עד אשר מופיעות בועות קטנות בחלק העליון והופכים עד לקבלת גוון זהוב.
פנקייק מטבעות ללא גלוטן
מצרכים לכ-24 פנקייקים קטנטנים
2 ביצים גדולות
2 כפיות תמצית וניל טבעי
רבע כוס יוגורט סמיך
4 כפות אגבה או דבש
2 כפות שמן קוקוס
כוס קמח שקדים
כף קמח טפיוקה
קורט מלח
חצי כפית סודה לשתייה
רוטב: 300 גרם תות שדה, כפית אגבה או דבש, מיץ לימון סחוט טרי.
אופן ההכנה
מערבבים את הביצים, האגבה, הווניל, היוגורט והשמן בבלנדר עד לקבלת תערובת לבנה וסמיכה. מוסיפים קמח שקדים, טפיוקה, אבקת סודה ומלח ומערבלים שוב עד שהתערובת חלקה.
מורחים שכבה דקיקה של שמן על מחבת ומחממים היטב על אש נמוכה עד בינונית. לוקחים כף מהבלילה ויוצקים למחבת. אחרי כשתי דקות הופכים וממשיכים בטיגון עד לקבלת גוון זהוב.
מגישים עם סירופ מייפל אמיתי או רוטב תות אשר להכנתו כל שנדרש הוא לטחון את כל החומרים בבלנדר.