מתכונים בריאים לפרנץ' טוסט

מתכון בריא ודיאטטי לפרנץ' טוסטפרנץ' טוסט בריא ודיאטטי מתאים לארוחת בוקר אהובה של יום שבת. השימוש בחלב דל שומן וחלבוני הביצים מעניקים למתכון זה את מחצית השומן הנמצא בפרנץ' טוסט המסורתי.

כשמכינים אותה נכון, ארוחת הבוקר הטעימה של שבת יכולה להיות בריאה ולהתחיל את היום בהנאה. אם אתם זקוקים לשכנוע נוסף, קראו את המתכונים הבאים.

פרנץ' טוסט בריא

זמן הכנה – עשרים דקות

המצרכים לארבע מנות

2 חלבוני ביצים גדולות

4 פרוסות לחם דגנים קל

ביצה גדולה

3/4 כוס חלב 1% שומן

חצי כפית מלח

רבע כפית תמצית וניל

כפית חמאה מופחתת שומן

8 פרוסות לחם קל מחיטה מלאה

אופן ההכנה

מחממים את התנור ל-200 מעלות.

בקערה גדולה, מקציפים את חלבוני הביצים, הביצה, החלב, המלח והווניל, עד לקבלת תערובת חלקה. במחבת ממיסים כפית חמאה  ללא שומן, בחום בינוני.

טובלים את פרוסות הלחם, אחת אחר השנייה, בתערובת הביצים, לוחצים קלות את הלחם כדי להצמיד היטב את שני הצדדים. מניחים שלוש או ארבע פרוסות במחבת, ומבשלים על חום קל, שלוש עד ארבע דקות. הופכים לצד השני ומבשלים עד שהפרוסות מזהיבות קלות, במשך שלוש עד ארבע דקות.

מעבירים את הטוסט לנייר אפייה על תבנית, ומחממים בתנור. שבים על התהליך עם החמאה, הביצים פרוסות הלחם ותערובת הביצים שנותרו.

ארוחת בוקר מתוקה: פרנץ' טוסט בננה

מתכון זה מתאים לארוחת בוקר שבת לכל המשפחה. הוא טעים ובריא, והלחם הלבן מוחלף בלחם דגנים קל ודבש במקום סירופ מייפל. אם אתם מחפשים שיטה אחרת להכנת פרנץ' טוסט, זהו מתכון נהדר!

המצרכים

2 בננות חתוכות לאורך

4 פרוסות לחם דגנים קל

2 ביצים

חצי כוס חלב דל שומן

רבע כפית תמצית וניל

חצי כפית קינמון

קמצוץ מלח

כפית חמאה

כף דבש

אופן ההכנה

בקערה, מקציפים את הביצים, החלב, הווניל, הקינמון והמלח. משרים את פרוסות הלחם בתערובת למשך מספר דקות או עד שהלחם רווי. ממיסים את החמאה במחבת גדולה ומניחים שתי פרוסות לחם עד שהן משחימות קלות.

הופכים ומסדרים את הבננות מעל. מוסיפים את פרוסת הלחם השנייה ומניחים על הכריכים. משתמשים במחבת כבדה או מכסים עם מכסה שלוחץ על הכריכים על מנת לרכך אותם. משחימים מכל צד של הכריך. כאשר שני הצדדים זהובים, מסירים מהאש ומוסיפים דבש.

ארוחת בוקר בריאה: פרנץ' טוסט קינמון

פשוט מגלגלים ואוכלים! מתכון זה לפרנץ' טוסט קינמון מטורטיות דקות של חיטה מלאה מהווה ארוחת בוקר עשירה בסיבים, וניתן להוסיף בננות או פירות יער אהובים.

המצרכים

טורטייה מחיטה מלאה ללא תוספת סוכר, כמאה קלוריות

כפית חמאת בוטנים טבעית

שליש בננה בינונית, חתוכה לקוביות

2 ביצים

כפית קינמון

רבע כפית תמצית וניל

מרכיבי מילוי אפשריים אחרים: תותים, חתוכים לקוביות; דבש; או קוקוס קצוץ לא ממותק.

אופן ההכנה

מחממים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה ומרססים אותה בתרסיס בישול טבעי או בשמן קוקוס.

מקציפים ביצים, קינמון ווניל בקערה בינונית. טובלים את הטורטייה, ומקפידים לכסות עם תערובת הביצים.

מניחים את הטורטייה על המחבת ומבשלים כשתיים עד ארבע דקות בכל צד.

מעבירים את הטורטייה לצלחת ומשתמשים במחבת המחוממת לבישול שאריות הביצה, בסגנון חביתה. בישול החביתה בסגנון פנקייק הופך את הביצה לקלה יותר ומאפשר לטבול טוב יותר את הטורטייה.

מוסיפים את מרכיבי המילוי האהובים, כגון בננות חתוכות או חמוציות.

מפזרים קינמון על הטורטייה, אם רוצים. ניתן להוסיף טפטוף דבש ומפזרים מעל קוקוס מגורר ללא סוכר.

אולי יעניין אותך גם:

קוסקוס הוכרז על ידי אונסקו כבעל מורשת עולמית ולנו יש מתכון קוסקוס טעים ובריא עבורכם