מתכונים לפשטידות כרובית בריאות וטעימות נופלות איפה שהוא בקטגוריות שבין קיש לפשטידת בשר ללא בשר. תוספות ירקות ירוקים וקמח מלא מוסיפים טעם בתוספת האגוזים לערכי החלבון, הופכים מתכונים אלו למנה עיקרית צמחונית מספקת. הכי טוב להגיש את הפשטידה חמה חמה או בטמפרטורת החדר, והיא נחשבת כבחירה למזנון הגשה בארוחות בראנץ'.
פשטידת כרובית דלת סוכר, דלת קלוריות, דלת פחמימות וצמחונית
ערכים תזונתיים למנה
187 קלוריות, 9 גרם שומן, 2 גרם סיבים, 15 גרם פחמימות, 11 גרם חלבון, 99 מיקרוגרם חומצה פולית, ;52 מיליגרם כולסטרול, 3 גרם סוכרים, 2 מיליגרם ברזל, 535 מיליגרם נתרן, ו-296 מיליגרם אשלגן.
זמן הכנה: שעה ו-45 דקות.
מצרכים
כרובית בינונית
כף שמן זית כתית מעולה
בצל בינוני, פרוס דק
בצל אדום
3/4 כפית זרעי קימל גרוס
כפית פפריקה מתוקה
כפית מחוקה של מלח
3/4 כוס קמח חומוס
חצי שקית אבקת אפיה
2 ביצים
פלפל אדום קלוי קצוץ
3/4 כוס שמיר טרי קצוץ
3 כפות מחוקות של גבינת פטה רזה
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית אפייה קפיצית בנייר אפייה.
מרתיחים 2 כוסות מים בסיר גדול, מוסיפים את הכרובית ומבשלים עד שהיא מתרככת, כשמונה עד עשר דקות.
מחממים שמן במחבת גדולה על אש בינונית, מוסיפים את הבצלים ומטגנים, תוך כדי בחישה, עד שהם רכים וזהובים, במשך כשמונה דקות.
מוסיפים זרעי קימל, כוסברה, פלפל אדום קצוץ וחצי כפית מלח, ומבשלים תוך כדי בחישה, עד לקבלת ניחוח, במשך כדקה.
מוסיפים את הכרובית המאודה, משתדלים שלא לשבור את הפרחים, ומבשלים כשתיים עד שלוש דקות לשילוב הטעמים.
מערבבים בקערה את קמח החומוס עם אבקת האפייה וחצי כפית המלח שנותרה. מקציפים את הביצים בקערה גדולה עד לקבלת מרקם חלק.
מפזרים את החומרים היבשים מעל הביצים ומקציפים עד שכל הגושים נעלמים. מוסיפים פלפל אדום קלוי, גבינת פטה ושמיר. מוסיפים את תערובת הכרובית ומערבבים בעדינות. מורחים את התערובת באופן שווה בתבנית האפייה המוכנה.
אופים עד שהחלק העליון מזהיב והפשטידה יציבה, במשך 35 עד 45 דקות. מניחים לקירור, ומגישים חם או בטמפרטורת החדר, בעיטור כף השמיר שנותרה.
טיפ: קמח חומוס עשוי מפולי חומוס יבשים, ונחשב לקמח ללא גלוטן המשמש למתכונים מזרח תיכוניים מסורתיים רבים. לאחר הפתיחה, יש לשמור אותו בכלי אטום במקפיא.
פשטידת כרובית
יאמי! זהו המתכון הטוב ביותר שאי פעם נתקלתם בו לפשטידת כרובית!
מצרכים לשש מנות
ראש כרובית מופרד לפרחים
כוס שמנת חמוצה 9% שומן
כוס גבינה לבנה 5% שומן
חצי כוס גרגרי תירס טרי
רבע כוס פלפל ירוק קצוץ
רבע כוס בצל קצוץ
כפית מלח
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מניחים את הכרובית בסיר, מוסיפים כוס מים, מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך שמונה דקות.
מנקזים את המים.
מערבבים את הכרובית עם השמנת החמוצה, הגבינה, הפלפל, הבצל והמלח.
מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומכניסים את התערובת.
אופים במשך חצי שעה.