ירידה במשקל אינה מתרחשת כבמטה קסם, אך ניתן להתחיל עם הימנעות משומנים, מלחים, ומזונות ממותקים. השלב הבא הוא לבחור מאכלים עשירים בחלבונים, סיבים וחומרים מזינים, להם הגוף זקוק על מנת להיראות ולהרגיש נהדר.
קינואה עשירה בחלבון מלא, כלומר, יש לה פרופיל חומצות אמינו מאוזן היטב, החיוני לבניית רקמות. היא עשירה אף במגנזיום ומסייעת לאנשים הסובלים ממיגרנות, להפחית את תדירות כאבי הראש. היא בריאה ללב, עשירה בנוגדי חמצון, ומלאה בסיבים. זהו בהחלט אחד המאכלים הבריאים, הידידותיים והקלים ביותר לבישול.
קציצות קינואה מתובלות בסגנון הודי
המצרכים:
כוס קינואה
כוס אפונה ירוקה
רבע ג'ינג'ר כתוש
2 שיני שום כתושות
כפית כמון
כוס כוסברה קצוצה
פלפל ירוק חריף קצוץ (אופציונאלי)
מלח לפי הטעם
כוס פירורי לחם
כוס ורבע מים
תהליך ההכנה
מבשלים את הקינואה והאפונה במשך שתי דקות, ומניחים בקערה.
מניחים בצלחת שטוחה את פירורי הלחם ושומרים בצד.
מניחים את הקינואה בצלחת עמוקה, עם כל המרכיבים.
מרדדים בין כפות הידיים ליצירת קציצות עגולות.
טובלים את הקציצות בפירורי הלחם.
אופים בתנור בחום של 180 מעלות, עד שהקציצות מזהיבות.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
קציצות קינואה עם ירקות שורש
המצרכים:
חצי כוס קינואה מבושלת
שליש כוס סלק מגורד
שליש כוס גזר מגורד
2 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים
כף כוסברה כתושה
פלפל ירוק חריף קצוץ דק
כף מיץ לימון טרי
מלח לפי הטעם
רבע בצל קצוץ
רבע כפית שמן
תהליך ההכנה
מבשלים את הקינואה עם מעט מלח עד שהמים מתנקזים.
מרתיחים את תפוחי האדמה, מועכים ומניחים בצד.
קוצצים גס את הכוסברה ומניחים בצד.
מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל, ומבשלים למשך מספר דקות עד שהבצל הופך להיות שקוף.
מוסיפים את הקינואה, הסלק, הפלפל הירוק, מכסים את הסיר ומבשלים במשך מספר דקות, עד שהירקות מתרככים והקינואה משחימה.
מוסיפים את הפירה, התבלינים, המלח ומיץ הלימון, ומערבבים היטב.
מסירים מהאש, מניחים לקירור למשך מספר דקות, ויוצרים כדורים בגודל כף.
מסדרים את הכדורים על תבנית עם נייר אפייה, בחום של 180 מעלות, ואופים עד שהקציצות מקבלות גוון חום בהיר. הופכים את הקציצות וממשיכים לאפות על הצד השני.
מגישים חם.
הערות
- אין לבשל את הירקות במשך זמן רב.
- אם תערובת הקציצות רכה מידי, ניתן להוסיף מעט פירורי לחם כדי לעבות אותן.
קציצות קינואה עם לבבות ארטישוק
מתכון זה מהיר וקל להכנה. מוסיפים את כל הירקות העונתיים, ומכינים ארוחה מספקת ומזינה.
המצרכים:
כוס קינואה לא מבושלת ושטופה
2 כוסות ציר מרק ירקות צח
2 כפיות שמן זית
2 שיני שום טחונות
כפית אורגנו מיובש
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית פתיתי פלפל אדום חריף
לימון או מלח לפי הטעם
כוס לבבות ארטישוק קטנים, סחוטים, חתוכים לקוביות קטנות
תהליך ההכנה
בסיר גדול מניחים את הקינואה השטופה, ומוסיפים את מרק הירקות. מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה או עד שהנוזלים נספגים.
בינתיים, על אש בינונית, מחממים במחבת את שמן הזית, מוסיפים את השום ומטגנים, מוסיפים אורגנו, פלפל שחור, פתיתי פלפל אדום, מלח, ארטישוק, מטגנים במשך שתי דקות נוספות ומסירים מהאש.
כשהקינואה סופגת את המרק, מוסיפים את תערובת הארטישוק והתבלינים, מערבבים, מכסים את הסיר ומניחים לצינון למשך מספר דקות.
לאחר מכן יוצרים כדורים בגודל כף, ומסדרים אותם על תבנית עם נייר אפייה. אופים את הקציצות בחום של 180 מעלות, עד כאשר הן מקבלות גוון חום בהיר. לאחר מכן, הופכים את הקציצות וממשיכים לאפות אותן על הצד השני עד שמתקבל גם בצד הזה גוון צבע חום בהיר.