מתכונים לסלט טאקו

מתכונים בריאים לסלט טאקומשדרגים סלט טאקו קלאסי עם מתכונים מהירים וקלים אלו לסעודת סלט טעימה, שגם הילדים יכולים ליהנות מההשתתפות בהכנה.

מתכונים אלו מאפשרים הכנסת סלט טאקו בגרסה אישית. הילדים אוהבים אותם וניתן להכינם עם חזה עוף במקום הבשר השמן. הטעם נפלא, וניתן להכין את הסלט לארוחת ערב חגיגית. האורחים יאהבו אותו! שיפור נוסף של המתכונים מתאפשר עם הוספת עדשים לקבלת סיבים וחלבון ללא שומן, ומבלי להתפשר על הטעם. לקבלת מרקם נוסף, מפזרים מספר גרעיני תירס טרי.

סלט טאקו מהיר

זהו מתכון נהדר אותו ניתן להכין לארוחת צהריים מאוזנת. מוסיפים שעועית או זיתים אם אוהבים. אם לא אוהבים בצל סגול, מבשלים את הבצל עם עוף.

זמן הכנה: עשרים דקות

מצרכים לשתי מנות

חצי קילו חזה עוף

שתי טורטיות

כוס תערובת תיבול לטאקו

חצי כוס פלפל ירוק קצוץ

4 כוסות עלי בייבי מעורבים

צרור עשבי תיבול טריים

שליש כוס בצל קצוץ

חצי כוס סלסה מעגבניות טריות

אופן ההכנה

מבשלים את העוף במחבת על אש בינונית עד להשחמה מלאה, במשך חמש עד שבע דקות. מערבבים עם תערובת תיבול לטאקו. מוסיפים פלפל ירוק, מבשלים ומערבבים עד שהפלפל מתרכך בעדינות, במשך כחמש דקות.

מסדרים את עלי הבייבי על שתי צלחות. מוסיפים על הטורטיות את עשבי התיבול והבצל. מניחים חזה עוף בכמות שווה על כל סלט, מוסיפים מלמעלה את הסלסה.

סלט טאקו עם בשר

זמן הכנה: ארבעים דקות

מצרכים לשמונה מנות

קילוגרם בשר בקר רזה טחון

חבילת תיבול טאקו

כף שעועית בצ'ילי

חבילת טורטייה

4 כוסות עלי חסה קרועים

כוס עגבניות קצוצות

חצי כוס סלסה מעגבניות טריות בהכנה ביתית

אופן ההכנה

במחבת גדולה על חום בינוני עד גבוה, מחממים את הבשר לניקוז השומן העודף. מוסיפים את התבלינים בטאקו והשעועית בצ'ילי. מוסיפים למחבת שני שלישים כוס מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את החום ומבשלים במשך רבע שעה.

מניחים בקערה גדולה את עלי החסה והעגבניות. כשתערובת הבשר מוכנה, מערבבים אותה היטב עם החסה והעגבניות. לאחר מכן מוסיפים את הסלסה.