פיתה מקמח מלא להכנה ביתית

פיתה מקמח מלא להכנה בביתמאמר זה מסביר כיצד להכין פיתה מחיטה מלאה, תוצרת בית, קלה ביותר להכנה. היא רכה והטעם שלה פשוט כל כך טוב!

את הבצק מכינים ממרכיבים בסיסיים הכוללים קמח, מים, מלח, שמן, דבש ושמרים, ואז מרדדים לבצק דק ואופים בטמפרטורה גבוהה. כשהפיתה נאפת, היא מתנפחת ויוצרת כיס מושלם למילוי.

הצעדים עליהם יש להקפיד בהכנת פיתה מקמח מלא

מגישים את הפיתה עם חומוס, פלאפל ביתי, ממלאים בכל המרכיבים המועדפים או קולים שוב לתוספת סלט. כדי לקבל פיתה מקמח מלא, רכה ועבה, יש לוודא את הצעדים הבאים: הבצק צריך להיות רך וחלק אך יציב בצורתו. מוסיפים עוד קמח רק אם הבצק דביק מדי; התנור צריך להיות חם ביותר; אין לפתוח את התנור במשך ארבע הדקות הראשונות של האפייה.

פיתה טובה ביותר לאכילה כשהיא חמה ויצאה כרגע מהתנור, אך ניתן גם לשמור עליה בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר למשך מספר ימים, או להקפיא אותה ולהשתמש בה לארוחות מהירות. אפשרות נוספת היא שמירת הבצק במקרר עד שבוע, ואפייה לפי הצורך.

כשמכינים פיתה ביתית בפעם הראשונה, יש לנסות את המתכון הבא. לאחר מכן, לעולם לא יתעורר שוב הצורך לחזור לסופרמרקט לקנות פיתה! תהנו!

פיתה ביתית מקמח מלא: המתכון

מגישים אותה עם חומוס, טחינה או כל המרכיבים האהובים. היא קלה ביותר להכנה, טעימה וטרייה. זמן ההכנה הדרוש להכנת הפיתה אינו כולל זמן מנוחת הבצק.

ערכים תזונתיים למנה: 146 קלוריות, 3% שומן, 11% נתרן, 9% גרם פחמימות, 12% סיבים תזונתיים, 2 גרם סוכרים, 8% חלבון. אחוז הערכים היומיים מבוססים על דיאטת 2000 קלוריות.

זמן הכנה: עשרים דקות.

מצרכים

כוס מים פושרים

2 כפיות שמרים יבשים

כפית דבש

כוס וחצי קמח חיטה מלאה

כוס ורבע ועוד כף קמח לכל מטרה, תוך שימוש בתוספת במידת הצורך.

כפית מלח

כף שמן זית כתית מעולה

אופן ההכנה

בקערת מערבל מערבבים את המים, הדבש והשמרים ומניחים לתערובת לנוח במשך כחמש דקות.

מוסיפים את הקמח, המלח, שמן הזית, ומערבבים במשך מספר דקות, עד לקבלת תערובת חלקה.

מפזרים מעט קמח על משטח העבודה הנקי ומכינים את הבצק.

לשים את הבצק כחמש דקות, עד שהוא חלק וגמיש. מוסיפים קמח רק אם יש צורך.

יוצרים כדור.

מכניסים לקערה משומנת, מכסים אותה ומאפשרים לבצק לנוח עד שהוא מוכפל בגודלו, במשך כשעה.

מנמיכים בעדינות את הבצק ומניחים אותו על משטח עבודה מקומח קלות. מחלקים אותו לתשעה חלקים שווים ויוצרים כדור מכל חלק.

עם מעט שמן, מגלגלים כל כדור לעיגול קטן ועבה. מרימים והופכים את הבצק באופן קבוע תוך כדי גלגול, על מנת לוודא שאינו נדבק למשטח העבודה. מפזרים מעט קמח אם הוא מתחיל להידבק.

מכסים את הכדורים בניילון או במטלית לחה ונקייה.

מחממים את התנור ל-230 מעלות ומניחים בתבנית אפיה, על המדף האמצעי.

כשהתנור מוכן, מעבירים שלוש פיתות בכל פעם, או יותר, אם התנור גדול, אל משטח האפייה, ואופים במשך ארבע עד חמש דקות, עד שהפיתה מוכנה.

מוציאים את הפיתות מהתנור ושבים על התהליך עם שאר חלקי הבצק.

מניחים לכל פיתה ביתית מקמח מלא להתקרר, ומגישים לפי הטעם.

תהנו!