פעילות אירובית במים מקלה על המפרקים ומגדילה את הכוח וסיבולת השרירים בשל התנגדות המים. שיטת פעילות גופנית זו עדיפה על שיטות מסורתיות יותר של כושר, היות ואימון בחדר כושר אינו כרוך בכוח התנגדות משמעותי.
בהתעמלות במים, המתרגל יכול לממש את הפעילות הפיסית באופן מוגבר יותר ללא מאמץ נוסף או כאבי מפרקים ושרירים המלווים לעיתים קרובות שגרת פעילות גופנית רגילה. שיטת אימון זו מתאימה לכולם, והתרגילים מגבירים את גמישות המתאמן ומסייעים במניעת פציעות.
יתרונות בריאותיים להתעמלות במים
פעילות גופנית זו מומלצת לאנשים הסובלים מדלקת או מעודף משקל. הפעילות במים אינה מלווה בכאבי שרירים לאחר האימון, ומפעילה טווח משותף של כושר תנועה ושרירים גדולים מבלי להשפיע לרעה על מתאמנים הסובלים ממחלות כרוניות.
הלחץ ההידרוסטטי מסייע להקלת מפרקים כואבים, ומעלים הצטברות נוזלים בגוף הנמצאים במצב קיפאון. ההתעלמות במים שומרת על קצב לב נמוך יותר מפעילות גופנית המבוצעת על הקרקע, תוך שימוש באותה רמת אינטנסיביות. השפעת התרגילים במים על קצב הלב משפיעה באופן משמעותי על אנשים הסובלים מבעיות לב, ומשפרת באופן ניכר גם את הרווחה הנפשית.
שחייה מגבירה את בריאות הלב, כלי הדם, המפרקים ופלג הגוף התחתון. אימון אירובי של שחייה הוא שיטה מצוינת לשמור על כושר בתקופת ריפוי מפציעות, כגון פציעות אורתופדיות בקרב ספורטאים. פעילות גופנית בבריכה מסייעת ללחץ דם, בריאות נפשית כללית ותחושת הרפיה.
אכילה והתעמלות במים
פחמימות הן הסוכרים העיקריים המספקים אנרגיה לגוף במהלך אימון עצמתי. התעמלות במים אפשרית עם פחמימות בריאות, המשפיעות על יכולת הגוף להתמודד עם האימון. לכן מומלץ לצרוך פחמימות במהלך ולאחר האימון.
יחד עם זאת, יכולת הגוף להתמודד עם פחמימות נמשכת מספר שעות לאחר האימון, לכן יש להקפיד על תזונה מאוזנת היטב לאחר האימון, הכוללת חלבונים, פחמימות, ושומנים. במשך כל היום מומלץ לאכול חלבונים, פירות וירקות ושומנים טובים בלבד. תזונה זו מגבילה פחמימות פשוטות טיפוסיות, מהן יש להימנע כשעוסקים בהתעמלות במים.
תזונה הכרחית לפעילות גופנית תקינה, כשהמטרה הכללית היא לשפר את האימון ואיכות הביצועים. שינוי בצריכה תזונתית מסייע לשיפור האימון; שיפור הבריאות; שיפור הרכב הגוף; ופיתוח הרגלי אורח חיים בריא.
תזונה נכונה צריכה לכלול דגנים מלאים כגון לחם ופסטה מקמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל וקינואה; קטניות כגון שעועית ועדשים; חלבונים כגוף עוף, דגים, בשר בקר רזה וטופו; שפע ירקות; שומנים בריאים כגון אבוקדו, שמן זית ושמן קוקוס; וקינוחים בריאים המורכבים מפירות או מיצי פירות טריים.
ארוחת בוקר. צריכה לכלול חלבונים, ירקות ופירות.
ארוחת צהריים. זהו סיפור שונה, היות ורוב האנשים אוכלים ארוחת צהריים במזנון עסקי או במסעדה. יחד עם זאת, גם ארוחה זו צריכה להיות מאוזנת היטב ולכלול חלבונים עם שפע ירקות, אורז מלא ופירות. במילים אחרות, חלבון נמוך אותו ניתן למצוא בנתח בשר בקר רזה או חזה עוף על הגריל.
ארוחת ערב. צריכה לכלול חלבונים וירקות, דגנים מלאים, סיבים, שומנים בריאים וקינוחים בריאים.
חטיפים. רוב החטיפים מכילים סוכר גבוה ופחמימות מעובדות. שילוב זה פוגע ברמות האנרגיה והתאוששות מהאימון השחייה. לכן יש לצרוך חטיף בריא כגון פרי, ירקות חתוכים, אבקת חלבון ושומנים בריאים. אפשרות נוספת היא לאכול יוגורט עם פרי, תערובת אגוזים, או ביצה קשה.
יותר ירקות. ירקות הם מונעי הפציעות של התזונה. רוב האנשים מבינים את חשיבותם, אך מזניחים את אכילתם, היות וסלטים נתפסים כמשעממים אלא אם כן הם כוללים שפע רטבים עשירים. מומלץ לאכול סלט תרד עם פירות, תערובת אגוזים, שמן זית, אבוקדו וכל רכיב אהוב אחר. סלטים יכולים להיות טעימים ביותר. בנוסף, אם אין העדפה לירקות מאודים, ניתן לאפות אותם בתנור עם תיבול עדין.
אולי יעניין אותך גם: