מתכונים דיאטטיים ובריאים לפסטו

מתכונים לפסטורוטב פסטו מוסיף מרקם משיי ועשיר למאכלים. ניתן להוסיפו למנות נודלס, פסטה או ירקות, למרוח אותו על פרוסות בגט בתנור, או להשתמש בו כתחליף בריא לרטבים לסלטים. קבלו את המתכונים הדיאטטיים והבריאים לרוטב פסטו.

פסטו אבוקדו

אבוקדו מוסיף מרקם עשיר למנות רבות, וניתן להכינו ללא תוספת חלב ושמנת. הוא מתאים כרוטב פסטה, ממרחים לכריכים או כרוטב בריא לסלטים.

פרופיל תזונתי: נמוך בתוספי סוכרים, נמוך בפחמימות, נמוך בנתרן.

זמן הכנה: עשר דקות.

המצרכים ל-16 מנות

צרור בזיליקום גדול טרי

2 אבוקדו בשלים

חופן זרעים גולמיים לבחירה

4 כפות מיץ לימון

3 שיני שום

חצי כפית מלח

2 כפות שמן זית כתית מעולה

פלפל שחור גרוס לפי הטעם.

אופן ההכנה

מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים ומכניסים למעבד מזון יחד עם האבוקדו, הזרעים, מיץ הלימון, השום והמלח. מערבלים עד שהחומרים טחונים דק. מוסיפים שמן ומעבדים עד ליצירת מרקם סמיך. מתבלים בפלפל.

פסטו בזיליקום בסיסי

הפשטות שולטת ברוטב מסורתי זה. הוא מכיל רק בזיליקום, שום, גבינה ושמן זית. השדרוג היחיד הוא אגוזי מלך העמוסים באומגה 3 להשגת טעם פריך עדין, אך גם זרעים שונים אהובים יכולים להחליף את האגוזים.

פרופיל תזונתי: נמוך בסוכרים ופחמימות.

זמן הכנה: עשרים דקות.

המצרכים

2 כוסות עלי בזיליקום טריים

4 כפות אגוזי מלך או זרעים לבחירה

רבע כוס גבינה בולגרית דלת שומן מגוררת

כף שמן זית כתית מעולה

2 כפות מים

שן שום גדולה

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור טרי

אופן ההכנה

מכניסים את הבזיליקום, אגוזי המלך או הזרעים, הגבינה, השמן, המים, השום, המלח והפלפל, למעבד מזון. מערבלים למשך מספר סיבובים, עד לקבלת תערובת חלקה למדי, או עד להשגת המרקם הרצוי. עוצרים מדי פעם ומגרדים את הצדדים.

טיפ: אם משתמשים באגוזי מלך או זרעים, מומלץ לקלות אותם בתנור תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהם משחימים קלות, במשך שבע עד תשע דקות.

פסטו עגבניות צלויות ושקדים

העושר המפואר של פסטו עגבניות מיובשות ושקדים מהווה תוספת מושלמת לפסטה מחיטה מלאה. הוא טעים אף למריחה על עוף בגריל.

פרופיל תזונתי: נמוך בפחמימות.

זמן הכנה: רבע שעה.

מצרכים

רבע כוס שקדים רכים שאינם קלויים

3/4 כוס עגבניות קלופות קצוצות

צרור בזיליקום טרי

כף חומץ יין אדום

רבע כפית פלפל אדום מתוק כתוש

חצי כפית מלח

אופן ההכנה

קולים את השקדים במחבת גדולה ויבשה על אש בינונית גבוהה, תוך כדי ערבוב תכוף, עד להזהבתם, במשך שלוש עד חמש דקות. מניחים להם להתקרר מעט. מעבירים את השקדים למעבד מזון ומעבדים עד שהם טחונים דק. מוסיפים את העגבניות, הבזיליקום, חומץ היין והפלפל האדום הכתוש. ממשיכים לערבל למשך חצי דקה, ומוסיפים מלח.

גרסא נוספת – ניתן להכין מתכון זה גם עם עגבניות טריות מכל הסוגים. מתחילים עם שלוש קילוגרם עגבניות שרי טריות, חותכים אותן לרבעים, ומניחים על שתי תבניות אפייה גדולות. צולים בתנור בחום של 200 מעלות למשך חצי שעה, ומכינים את המתכון באותה שיטה.

טיפ: ניתן לשמור את הרוטב במיכל אטום במקרר למשך שלושה ימים, או להקפיאו למשך שלושה חודשים.