מתכונים קלים ובריאים לריזוטו

מתכון לריזוטוהמתכונים הבאים מדריכים אתכם צעד אחר צעד להכנת ריזוטו בשלל גרסאות בריאות ודיאטטיות. תופתעו לגלות כמה התהליך קל, ואפילו מרגיע, והמנות מנחמות ומרשימות!

ריזוטו פטריות

ערכים תזונתיים: 7.7 גרם פחמימות, 63 גרם סוכרים, 3 גרם סיבים, 4 גרם חלבון, 15 גרם מלח.

מצרכים

חבילת פטריות גדולות, פרוסות ושטופות

כף שמן זית

בצל אחד קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות דק

כוס אורז ריזוטו

רבע כוס יין לבן

צרור פטרוזיליה קצוץ דק ללא הגבעולים

אופן ההכנה

מחממים את שמן הזית בסיר או במחבת עמוקה מעל להבה בינונית. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים כחמש דקות עד שהם רכים. מוסיפים את הפטריות הטריות, מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לבשל במשך שמונה דקות עד שהפטריות מתרככות.

מוסיפים את האורז לסיר ומבשלים כדקה. יוצקים מעל את היין ומניחים לו להיבלע עד שהאלכוהול מתנדף. מוסיפים שתי כוסות מים, שומרים את הסיר בחום בינוני ויוצקים רבע ממנת הפטריות.

מבשלים את האורז, מערבבים כל הזמן, עד שהאורז סופג את כל הנוזלים. מוסיפים את הפטריות הנותרות וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב, עד לקבלת מרקם רך, כשהאורז כמעט מבושל.

ממשיכים לבחוש עד שהאורז מבושל. אם הוא עדיין אינו מבושל, מוסיפים מעט מים. מסירים את הסיר מהאש, ומוסיפים את הפטרוזיליה. מכסים ומשאירים לקירור למשך מספר דקות, כך שהאורז מנקז את כל הנוזלים העודפים כשהוא מתקרר מעט. מערבבים מעט, ומגישים.

ריזוטו אפוי

זהו מתכון קלאסי המשתמש באורז ריזוטו מלא במקום האורז הלבן המסורתי. היות וזמן הבישול מעט ארוך יותר, מכינים את הריזוטו בתנור ומבטלים את הצורך בערבוב המתמיד.

ערכים תזונתיים: ללא גלוטן, עשיר בסידן, דל קלוריות, וצמחוני.

זמן הכנה: שעה ועשר דקות.

מצרכים לשש מנות

כף שמן זית כתית מעולה

2 בצלים בינוניים קצוצים

כוס אורז ריזוטו מלא

3 שיני שום טחונים

חצי כוס יין לבן יבש

3 וחצי כוסות ציר מרק מירקות טריים

2 כוסות אספרגוס טרי חתוך לקוביות

כוס פלפל אדום טרי חתוך לקוביות

כוס אפונת שלג

רבע כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה

רבע כוס עירית טרייה קצוצה

2 כפות גרידת לימון טרי

פלפל שחור טחון טרי, לפי הטעם

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מחממים שמן במחבת עמוקה על אש בינונית, מוסיפים את הבצל ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד להתרככות, כשלוש עד חמש דקות. מוסיפים את האורז והשום, מבשלים תוך כדי ערבוב כדקה עד שתי דקות.

מערבבים ביין ומבשלים עד שהיין מתאדה. מוסיפים את ציר המרק ומביאים לרתיחה. מכסים את המחבת ומעבירים לתנור.

אופים את האורז כחמישים דקות עד שעה. זמן קצר לפני שהריזוטו מוכן, מוסיפים אספרגוס, אפונה ופלפל וממשיכים לאפות כארבע דקות. מוסיפים את הפטרוזיליה, העירית, גרידת הלימון והפלפל, ומגישים מיד.

אולי יעניין אותך גם:

קוסקוס הוכרז על ידי אונסקו כבעל מורשת עולמית ולנו יש מתכון קוסקוס טעים ובריא עבורכם