הסוד של המנה הסינית הזאת הוא לא להניח לאטריות האורז "לשבת" ברוטב למשך פרק זמן ארוך מאוד. יש להקפיץ אותן ברוטב מספר שניות לפני ההגשה.
סלט אטריות אורז עם שומשום ורוטב בוטנים
זוהי מנה צמחונית שיכולה לשמש כמנה עיקרית.
זמן הכנה: חצי שעה
רכיבים לארבע מנות
לרוטב הבוטנים
רבע כוס חמאת בוטנים חלקה
רבע כוס רוטב סויה
שליש כוס מים חמים
2 כפות ג'ינג'ר קצוץ
שן שום בינונית קצוצה
2 כפות חומץ יין אדום
כף וחצי שמן שומשום אסיאתי
2 כפות דבש
כפית פלפל אדום חריף יבש
לסלט אטריות אורז
3/4 חבילת אטריות אורז
4 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק
פלפל אדום חתוך לרצועות עבות
פלפל צהוב חתוך לרצועות עבות
3 כפות שומשום קלוי
אופן ההכנה
מערבבים את חומרי הרוטב בבלנדר עד להשגת תערובת חלקה, כשתי דקות, ולאחר מכן מעבירים לקערה גדולה
הכנת הסלט
מבשלים את אטריות האורז בסיר עם מים רותחים מלוחים עד שהן מתרככות. מסננים, ושוטפים היטב במים קרים.
מוסיפים את האטריות, הבצל הירוק, הפלפלים, זרעי השומשום לרוטב, מערבבים ומגישים מיד.
מרק ירקות עם אטריות אורז וקארי
זהו מתכון קל ביותר להכנת מרק תאילנדי עם אטריות אורז. פשוט מוזגים מרק חם בטעם קארי על האטריות והירקות. זוהי מנה מהירה ומספקת. אל תהססו להוסיף עוף או טופו לקבלת תוספת חלבון.
זמן הכנה: רבע שעה
מצרכים למנה אחת
3/4 כוס אטריות אורז מלא מבושלות
חצי כוס עלי תרד
רבע כוס פלפל אדום קצוץ
רבע כוס גזר מגורר
רבע כוס כוסברה טרייה קצוצה
2 כוסות ציר מרק עוף מבושל
כף קארי, או יותר, לפי הטעם
אופן ההכנה
מערבבים את אטריות האורז, התרד, הפלפל, הגזר והכוסברה בקערה חסינת חום. מרתיחים את מרק העוף, מוסיפים את הקארי, ויוצקים את המרק על תערובת האטריות. מגישים חם.
כוס אטריות אורז מתובלות
מתכון זה מיועד להכנת כוס מרק אטריות אורז לאכילה מידית בבית. זהו מתכון צמחוני, וניתן להכין מספר צנצנות בבת אחת על מנת שאפשר יהיה לקחת לעבודה לארוחות צהריים קלות למשך כל השבוע.
זמן הכנה: רבע שעה.
מצרכים לשלוש מנות
חצי כפית דבש
חצי כפית רוטב סויה
כף וחצי רוטב שום
כפית פלפל אדום חריף
כפית ג'ינג'ר מגורר
3 כוסות גזר מרוסק
כוס פטריות פרוסות
שליש כוס עלי בייבי קצוצים
3 ביצים קשות פרוסות
כוס אטריות אורז מבושלות
צרור בצל ירוק
3/4 כפית זרעי שומשום
3 כוסות מים חמים מאוד
אופן ההכנה
מכניסים בשכבות את הגזר, הפטריות התרד ופרוסות הביצה, ורבע כוס אטריות לכל צנצנת. מפזרים למעלה בצל ירוק וזרעי שומשום.
מכניסים לכל אחת משלושת הצנצנות, באופן שווה, את הדבש, הסויה, רוטב השום, הפלפל והג'ינג'ר. החלוקה.
סוגרים את הצנצנות ומכניסים למקרר לשלושה ימים, הרוטב ניגר על האטריות והירקות. אם רוצים, ניתן לערבב קלות. אוכלים קר.