עקרונות הבישול הבריא

עקרונות הבישול הבריאקיימות דרכים לבשל ארוחות יומיומיות בריאות וטעימות יותר, המיועדות לאנשים שמחפשים דרכים פשוטות ומעשיות לאכול יותר ירקות, פירות ודגנים מלאים. מספר עקרונות בישול בריא, מאפשרים התחלה קלה והתמדה באורח חיים בריא.

שימוש חכם בשמנים

לא כל השמנים רעים. לדוגמא, שמן זית. יש לבחור שמנים בלתי רוויים ולהעדיפם על פני שמנים רוויים כמו חמאה, אך עדיין, גם בשמנים הבריאים מומלץ להשתמש במתינות, היות וכל השמנים מכילים קלוריות.

דגנים מלאים

מומלץ להעדיף דגנים מלאים על פני דגנים מזוקקים. דגנים מלאים כגון אורז ובורגול מלא מכילים סובין שאינו פוגע בגוף, כמו גם יותר סיבים, ויטמינים מקבוצת B, מגנזיום, אבץ וחומרים מזינים אחרים.

יותר פירות וירקות

רוב האנשים אינם אוכלים מספיק ירקות ופירות. מומלץ לשאוף לאכילת ארבע עד 13 מנות פירות וירקות ביום, במגוון צבעים על מנת לקבל מגוון חומרים נוגדי חמצון וויטמינים. ניתן לבשל, לאפות, לאדות ולקלות את הירקות, באופן קל, על מנת ליהנות מטריותם, ולהשתמש בפירות בתור קינוחים בריאים וטעימים.

בשר הוא לא הכל

בשר הוא מקור מצוין לחלבון, אך הוא מהווה אף מקור משמעותי של שומן רווי בתזונה. לכן, מומלץ לאכול כמויות קטנות של בשר רזה, דגים ועופות, ולמלא את שאר הצלחת בירקות בריאים ודגנים מלאים.

מנות סבירות

למרות שרבים היו רוצים שיהיה כדור קסם לשליטה במשקל, הכל באמת מתחיל ונגמר בקלוריות. אחת הדרכים הקלות ביותר לשלוט על צריכת הקלוריות הוא לבשל כמויות מתונות ולהניח על הצלחת כמויות מתונות (תמיד אפשר להמשיך לאכול עוד קצת אם עדיין רעבים). המפתח הנוסף הקבוע הוא להקשיב לגוף ולהבין את הצרכים האמיתיים.

שימוש ביקורתי בממתיקים

סוכרים מכל סוג, בין אם זה סירופ תירס, סוכר לבן, סוכר חום, דבש או סירופ מייפל, כל הסוכרים מוסיפים קלוריות משמעותיות, ודלים בערך תזונתי. לכן, אם מוסיפים אותם לבישול, יש לעשות זאת במתינות.

ביקורת נתרן

בין אם אדם סובל מלחץ דם גבוה או לא, יש לעקוב אחר צריכת הנתרן. למרות שהדעות משתנות חדשות לבקרים בעולם התזונה בנוגע לבריאות המלח, עדיין ההנחיות הקבועות הן לצרוך פחות מכפית מלח ביום. כן. זה קשה. אבל אפשר לשפר את הטעם ולהחליף את המלח בעשבי תיבול טריים אחרים, הדרים ותבלינים טריים וליהנות מאותה השפעה, אם לא טובה יותר.

קניות חכמות

החכמה העיקרית בבישול בריא הוא לוודא שלא יהיה צורך ללכת לסופרמרקט מידי יום. הגישה הטובה ביותר היא לתכנן אחת לשבוע מה הולכים לבשל, לבחור את המתכונים הבריאים בקפידה, ולהכין רשימת קניות מפורטת. כך הביקור בסופרמרקט יהיה יעיל ומהיר יותר, ומלווה בהרבה פחות פיתויים.

תשומת לב והנאה. החלטות תזונתיות צריכות להתבצע מתוך מודעות ולא מתוך שיקולי נוחות, זמינות ומהירות. יש לוודא שהתבשיל טעים ושניתן להתענג עליו. כשנהנים ממה שאוכלים, מרגישים מרוצים ומסופקים יותר ולא פונים למילוי החסר באמצעות חטיפים.