לאכול את העוגה ולשמור על הדיאטה

שיטות דיאטת הרמאויות לירידה במשקלאנשים רבים סבורים שירידה במשקל פירושה הימנעות מכל המאכלים המשמינים האהובים. דיאטה, כפי שהיא נתפסת במובנה המילולי, פירושה הימנעות מממתקים, רטבים, שומנים, צ'יפס או יין. לא כיף!

אלא שהעובדה אותה מחמיצים רבים היא שתכנית זו של ירידה במשקל עלולה להוביל להשתוקקות יתר, קיבעון על המזונות האסורים, ונטישת מטרות התזונה הבריאה תוך זמן קצר מתחילת הדיאטה. מומחים מאמינים שניתן גם לשמור על הירידה במשקל וגם לאכול את העוגה, כל עוד "מרמים" את הדיאטה בשיטה הגיונית.

שיטת "הרמאות המובנית"

כך מכנים מומחי תזונה את דיאטת הרמאויות. קיים הבדל בין הנאה ממאכלים אהובים מדי פעם, לבין אכילת המאכלים האהובים, אך המשמינים, כדרך קבע.

המפתח לשמירה על שליטה, אומרים המומחים, הוא להחליט מה ורמה רוצים לאכול מהפינוק האהוב, ואז לאכול אותו תוך מודעות מלאה, ולהמשיך הלאה.

"רמאות מודעת" – המפתח לחיים בריאים

כל אדם יכול להקפיד על דיאטה מגבילה לזמן קצר, אך במוקדם או במאוחר, רוב האנשים נשברים מההימנעות מהמזונות האהובים עליהם, ומפסיקים את הדיאטה. אז למה לא לבוא עם דיאטה הגיונית, כך שסיכויי ההצלחה ימשיכו לטווח הארוך יותר?

כשיודעים שהמזונות "האסורים" מותרים מדי פעם, ניתן להפעיל שליטה רבה יותר על תכנית האכילה. אז אם אתם אוהבים עוגת גבינה, ספרו את הקלוריות בפרוסה אחת בגודל סביר, ואז תכננו את התזונה בהתאם. פילוסופיית דיאטת הרמאויות קובעת שככל שתהיו מודעים יותר, כך תוכלו לאכול יותר!

שיטות בריאות לרמות בדיאטה

מעבר לרמאות מודעת, מומחים לתזונה מספקים עצות נוספות לרמאות בתזונה ועדיין לרדת במשקל. אלו הם המלצותיהם:

אכילת יותר מזונות ממלאים

התזונה צריכה להיות מורכבת ממזונות הכוללים חלבונים רזים וסיבים. יש להוסיף ביצים, דגנים מלאים, פירות, ירקות, מרקים, סלטים, בשרים רזים, דגים, ומוצרי חלב דלי שומן, היות ומזונות אלו ממלאים ומסייעים לריסון התיאבון.

לשם השגת שליטה נוספת בהשתוקקות למזונות משמינים, מומלץ לכלול בתכנית האכילה חטיפים בריאים, המספקים את הצורך במזונות מתוקים.

הוספת המאכלים האהובים לתזונה

אפשר לאכול מה שאוהבים, בצורה הכי אינטנסיבית וטעימה שלהם. כך ניתן לאכול מהם פחות, אך עדיין לקבל את הטעם אליו משתוקקים.

לדוגמא, אם ההשתוקקות היא לחטיפים מלוחים, ניתן לפזר מלח על עגבנייה ולקבל טעם בריא יותר. התשוקה לטעם המלוח באה על סיפוקה, ותכנית התזונה שומרת על רמתה הבריאה.

להכין את המאכלים בבית

אם לא ניתן ליהנות מקפה הבוקר ללא מאפה, מומלץ להכין חטיף אישי המורכב משיבולת שועל, אגוזים וקמח מלא. אם ההעדפה היא לפיצה חמה, עדיף להכין אותה בבית, עם תוספות בטעמים אינטנסיביים כגון גבינת עזים, סלמון מעושן, ועשבי תיבול טריים. אפשר אפילו להוסיף פפרוני.

תכנית אכילה בריאה מאפשרת הפחתת קלוריות מבלי להרגיש בכלל. עוגת גבינה היא דוגמא מושלמת למאכל קל, היות וניתן להשתמש בפירורי קרקרים דלי שומן במקום פירורי עוגיות, ורכיבים דלי שומן כגון גבינה רזה והרבה פחות סוכר וחמאה. את הטעם ניתן להגביר עם לימון, וכך ניתן ליהנות מקינוח הרבה יותר קל ובריא.

הנאה עם כל החושים – כשמתרגלים לתזונה בריאה, לומדים להכין ארוחות על צלחת יפה עם קישוט צבעוני, כך שגם העיניים נהנות. יש לאכול את הארוחות והחטיפים לאט בנגיסות קטנות, ליהנות מהטעם וליהנות מחוויית ארוחה מספקת ומודעת. מודעות למאכלים על הצלחת ואכילה איטית מסייעים לתחושת שביעות רצון מוגברת מהאכילה.

אכילת המזונות האהובים – ההשתוקקות אליהם אינה הולכת לשום מקום, וכידוע, כשאומרים לאנשים שאינם יכולים לעשות משהו, כמו ליהנות מפרוסת עוגה, ההשתוקקות רק מתגברת.

תכנית תזונה הכוללת פינוקים – אם ההעדפה היא לקינוחים, יש לחשב את תקציב הקלוריות בהתאם ולתכנן את הארוחות בהתאם. אך יש להקפיד ליהנות מהמאכלים האהובים במנות בגדלים מתונים, ואחת לשבוע בלבד.