תרגול יוגה

תרגול יוגהיוגה היא תרגול גופני המעניק סיפוק מיידי ושינוי בר קיימא. בעולם הכושר, שני היבטים אלו חשובים ביותר. התרגול משנה את היכולת הפיסית והנפשית במהירות, ומכין את הגוף לבריאות נפשית לטווח הארוך. מרבית אולמות היוגה הפרטיים וחדרי הכושר מציעים שיעורי יוגה המתאימים לכל הדורות ולכל רמות הכושר.

מרגש להיכנס לחדר מלא בבני נוער, צעירים, ספורטאים, אימהות בגיל העמידה, מבוגרים יותר, ואף חובבי כושר ובוני גוף. כל אדם מרגיש מקובל בקבוצת מתרגלי יוגה, ומתקבל בזרועות פתוחות. בין אם אדם בגיל 92, 53, או אפילו 12, יוגה מסייעת לבריאות הפיסית והנפשית.

פנים רבות ליוגה

אחד היתרונות של יוגה הוא שניתן לבחור את סגנון התרגול המתאים לאורח החיים, כגון יוגה חמה, יוגה כח, יוגה הרפיה, יוגה לפני לידה ועוד. ניתן לתרגל אותה באופן עצמאי בבית או בחדר כושר, וקיים מגוון עצום של אפשרויות תרגול זמינות המותאמות למטרות ולצרכים האישיים. למתחילים, מומלץ להתחיל עם האטה יוגה, המתמקדת בתנוחות בסיסיות בקצב נוח. בהמשך, ניתן להגדיל את הכוח באמצעות שימוש חזק יותר בכוח ההתנגדות של הגוף.

כשהמתרגל מוכן לתרגול עמוק ומתקדם יותר, הוא יכול לתרגל יוגה מתקדמת או ביקראם, הנקרא גם "יוגה חמה". תרגול זה מבוצע בטמפרטורת חדר גבוהה, וכתוצאה מכך ניתן לסלק יותר רעלים מהגוף באמצעות הייצור המוגבר של זיעה, ללא קשר לרמת הכושר האישית, אחוז השומן או ההיסטוריה הרפואית. ליוגה יש מקום עבור כל אדם.

אימוני כוח וגמישות

התמקדות בסוג אימונים אלו של אימוני כוח וגמישות מעניקה לגוף יתרון מדהים. התנוחות נועדו לחזק את הגוף מבפנים ומבחוץ, כך שהמתרגל נראה טוב ומרגיש נפלא. כל אחת מתנוחות היוגה בנויות כך שהן מחזקות את השרירים סביב עמוד השדרה והלב. כאשר אלו פועלים כראוי, משתפרת היציבה, ומוקל הלחץ על הגב, הכתפיים וכאבי הצוואר.

מערכת העיכול שבה לתפקוד תקין כאשר המתיחות של תרגול יוגה משולבות עם תזונה בריאה ואורגנית, המקלה על עצירות, חומצה ותסמונת מעי רגיז. יתרון נוסף של היוגה הוא שהמתיחות והחזקת התנוחות גורמות אף להארכת השרירים ומעניקות לגוף מראה ארוך ורזה יותר.

יוגה כוח לבניית שריר

צורה מתקדמת יותר של יוגה מגבירה השפעות אלו. במעבר מהתרגול הבסיסי של אשטנגה יוגה, יוגה כח כרוכה בכמויות גדולות יותר של אנרגיה, מיקוד וכוח. למרות שתרגול זה הוא התפתחות היסודות, הוא בהחלט אינו נחשב לקורס בסיסי.

המתרגל נדרש לבצע תרגילים עמוקים וממוקדים יותר, היות ורוב התנוחות מתקיימות עם חמש נשימות מלאות לעומת תרגילים אחרים הכרוכים בשתיים וחצי נשימות. השרירים מאותגרים והנפש והגוף צריכים לעבוד יחד בו זמנית על מנת להחזיק מעמד או להמשיך ברצף מבלי לוותר. נשימה, תנוחות, הגדלת הגמישות והתרגשות יתרחשו כולם בבת אחת, והמתרגל חווה רמת משמעת חדשה בגופו ובנפשו.

יוגה, כוח ואיזון

תרגילים איזומטריים הם הדרך הטובה ביותר לבנות כוח ואיזון. המילה איזומטרי מגיעה מהמילים "אותה" ו"אורך". בתרגום פשוט, המתרגל מחזיק בעמדה אחת מבלי לזוז. יוגה משתמש בתרגול זה בשילוב עם תנוחות אחרות שנועדו להפוך את הליבה ולבנות חוזק.

הגמישות מגיעה מאיזון עמוד השדרה והחזה, כך שחשוב ביותר לאמן אזורים אלו של הגוף. בהמשך, ניתן להגדיל את המתיחות ולקדם את בריאות כל הגוף. בדרך כלל, אימון זה מבוצע בחדר עם טמפרטורה גבוהה יותר, והפרקטיקה מסייעת לשמירת השרירים חמים ושחרור רעלים נוספים מהגוף.

יוגה מעודדת איכות חיים ובריאות. התרגול אינו מתחיל ומסתיים בפעילות עצמה, אלא נחשב לתורה שלמה של אורח חיים. יוגה מאפשרת למתרגלים לתפקד היטב ולהתמודד עם עולם השרוי בכאוס. שלום ושלווה פנימיים מושגים באמצעות אימונים ממוקדים.

תרגילי הנשימה והמדיטציה העמוקים של היוגה מסייעים לטיפוח שינוי פנימי המסייע לביצוע מטלות, טיפול בילדים, בניית זוגיות טובה יותר, התמודדות עם בעיות כלכליות וחתירה לקראת השגת משהו קצת גדול יותר משגרת היומיום. התרגול מסייע להקלת הלחץ, תפקוד המוח, ומיקוד משופר.

ההשפעה הכללית של יוגה כוח על הגוף

רשימת מספר היבטים יעילים ביותר של יוגה כוח כוללת:

  • הגברת הסיבולת, הכוח והגמישות.
  • סיבולת נפשית וסיבולת גופנית נבדקות באמצעות החזקת תנוחות לנשימות מורחבות.
  • כוח הזרוע והכתף מוכפל כשהמתרגל משתמש במשקל גופו להתנגדות.
  • שרירי הגב מתחילים לתמוך טוב יותר בעמוד השדרה.
  • שרירי הבטן מעודנים ומחודדים.
  • מפרקי הירך נמתחים ונבנים מחדש.
  • הישבן מתהדק.

אין זה משנה מה מציק או כואב בגוף, אם אדם מבקש לקחת את הכושר שלו לרמה גבוהה יותר, בניית שריר באמצעות יוגה כוח משפיעה ללא ספק על כל הגוף.

תזונת היוגי המודרני

היוגי המודרני בדרך כלל מתנשא מעל מזון מהיר וקרוב לוודאי שלא נגע בצ'יפס משנות התשעים, כך שבטוח להגיד שעד היום, רוב המתרגלים יודעים מה לא לאכול. אך יש להבין גם מה צריך לאכול, כמה, ויותר מכך: למה? מזונות בריאים שומרים על קלילות הגוף, התמקדות הנפש, והענקת אנרגיה ואיזון.

המזונות הבריאים המומלצים למתרגלי יוגה כוללים:

סלק – התומך בכיס המרה.

בטטה – לקבלת אנרגיה מתמשכת.

אבוקדו – לקבלת אשלגן.

זרעי צ'יה – להילחם בדלקות.

גבינה אורגנית או אורז מלא – להתאוששות השרירים.

ירקות מאודים – לקבלת כמות מדהימה של ויטמינים ומינרלים.

כרוב טרי עם מעט שמן זית – לבריאות כללית ותפקוד גופני קל יותר.

שייקים של פירות וירקות טריים – שהם מקור טבעי מצוין לויטמינים, מינרלים וברזל.

תרגול שמונה הגפיים של יוגה, או "מצוות היוגה" מציע מתינות. בעולם התזונה, המילה מתינות עשויה לתסכל שכן אף אחד אינו מבין בדיוק מה פירוש המונח: "לא מעט מידי, ולא יותר מידי". מומלץ לאכול ארוחות קטנות בנות מאתיים עד שלוש מאות קלוריות, המכילות חלבון ופחמימה, כשעתיים לפני האימון.

אם נוטלים את הקלוריות בצורת נוזלים, יש לצרוך אותם קרוב יותר למועד התרגול, היות וריקון הקיבה מתרחש מהר יותר. מידי פעם מותר אף להתפנק עם מעט שוקולד מריר.

לחשוב מה נכון באופן אישי

בדיוק כמו בתרגול יוגה, גם בתזונת יוגה, מה שנכון עבור אדם אחד, אינו תמיד נכון עבור אחרים. היופי של היוגה הוא שכל תנוחה היא אינסופית, ומגיעה עם שינויים מגוונים כל כך, שכל יוגי מקבל את ההזדמנות להתאים לעצמו את התנוחה שמתאימה לו. תזונה אינה שונה.

המשקל של אדם, האלרגיות האישיות למזון, נגישות המזון, רגישויות, רמת פעילות ובעיות בריאותיות, משתנים אצל כולם וצריכים להילקח בחשבון בעת פיתוח תכנית תזונה. החדשות הטובות הן שיוגה מעניקה תמיד לגוף הזדמנות שניה, לא משנה מה המתרגל עושה, או אוכל, לפני שהוא ניגש למחצלת שלו. כל אימון הוא התחלה חדשה, ולכן, רק עצם התרגול עצמו, מעיד כבר על התחייבות עצמית לשיפור איכות החיים.